Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

25 February 2010

Hari Interaksi Usahawan DIBATALKAN...


Wow.. seronoknya bila dapat tahu yang hari interaksi Kelab Keusahawanan dibatalkan. sepatutnya akan diadakan pada 28hb ni bertempat di KUO. Tapi, disebabkan masalah yang berlaku.. tempat tersebut diguanakan oleh budak MAT pada hari tersebut. Yang penting Minggu ni aku boleh siapkan Asgment aku yang dah menimbun ni..

     Aku x hairan pon program ni tangguh, bukan apa, ni dah kali ke-10 agaknya tunda. entahlah... kalau nak salahkan exco yang handle.x boleh juga.. pagi.. petang... siang... malam .. subuh.. maghrib...buat kerja.. tambah-tambah  dengan si Ikhwan tu.. hari-hari turun naik dekat HEP. dia lah Pengarah Program, dia lah timbalan pengarah, SU, BEndahari Ajk, kalau ada 50 jawatan.. semua dia buat sorang-sorang.. kadang-kadang kesian juga tengok dia.. tapi x pa lah.. dia rela buat semua... nanti dia cakap aku pulak yang lebih-lebih kan.. bak kata RICHARD Punya Pepatah.. "LEBIH  KUALI DARI  IKAN".. kalau aku jadi pegawai pon mesti nak meluat tengok muka dia datang dekat HEP tu hari-hari.. hahahahah.... 

     Apa-apa pon bersabarlah  ikhwan ek.. ni semua dah takdir.. jangan gara-gara benda ni cancel ko terjun dari tingkat 3 rumah kita.. takut x da orang yang nak tolong angkat.. wakakaka... tapi satu je aku puji sikap ko.. ko ni memang rajin tahap gaban lah.. kalau aku ada adik pempuan memang boleh ko jadi adik ipar aku.. tapi x da pulak...

P/s-Kepada semua ahli club Keusahawanan (BECC) hari ahad ni x payah nak mengatal pergi KUO.. sebab program kita dah batal. hari ahad ni program budak MAT je...

23 February 2010

Meng"GILA"kan Diri dalam BiLiK...


Hari ni mood betul-betul x baik.. dari pagi sampai sekarang macam nak marah orang je.. x tahu lah sebab apa. Kemungkinan besar sebab masalah kepala aku ni.. kalau ada gajah, Harimau,Singa & Apa binatang sekalipon yang melintas depan ni.. memang KOMPOM aku gigit-gigit sampai lumat. yang ni cuma bahasa kiasan sahaja... ada maksud disebalik ayat ni.. tapi pikir lah sendiri.. u all semua dah besar...
...Cerita Mula...
U all.. yang atas tu baru mukadimah.. ni baru nak story.. hehehhe.. balik je dari clas LAW 8-12tgh.. 4 jam tanpa henti.. kalau berhenti pon 5 minit le.. Class LAW minor & Major... kepala sudah pusing.. kepala ni pusing dalam class lagi.. Time Class LAW 2. aku mengasingkan diri di depan.. sehingga dikutuk oleh Hamba2 Allah.. Mulut Very THE #$%^^%@$% ..  tapi boleh lagi senyum plastik.. sampai je umah terus makan... pas makan ingatkan nak tido..  bila masuk je bilik.. TETIBA RUMAH Ni BERGEGAR.. AKU INGATKAN KENA BOM... INGATKAN GEMPA BUMI... INGAT KAN Rumah TerBAKAR Lagi... ataupon Gajah Masuk dalam Umah... Rupa-rupanya kawan-kawan AT45  karaoke sekuat-kuat tidaknya... ADUH.. PENING KPALA HAIRI... aku x marah.. tapi kepala je sakit..
 
( Macam Ni lah keadaan yang berlaku dalam bilik aku.. sebenarnya lagi teruk.Tuhan je yang tahu..)

     Mula-mula ok lagi.. bila tahap menjerit2 tu x leh tahan.. ok..fine..aku kunci pintu bilik.. lama-lama makin kuat.. bila x leh tahan.. Semua barang dalam bilik melayang aku baling.. baju dalam almari habis.. kena campak.. hp, buku.. kena campak. botol air, bantal.. PAKEJ lah.. bilik lebih teruk dari tongkang pecah..  aku terus Meng" GILA" ni.. sebab x larat nak kua bilik.. bila aku bangun.. aku tengok aku dah tertido dekat tepi almari.. aku pon x tau bila masa tido.. skrg ni aku nak kemas bilik yang bersepah..lalalalala... POST ni hanya untuk meluahkan perasaan aku ja.. x lebih dari tu.. 
P/s- budak2 AT45  aku x marah pon dekat u all.. but.. hari ni aku sakit kepala je.. lepas ni nak menyanyi.. nyanyi lah.. janji u all bahagia..

22 February 2010

Result Law dah keluar....

Pagi-pagi buta lagi dah kena bangun nak gi class Law. Bila sampai je class, blaja sikit, Then lecturer dah bagi result Mid Term sebelum cuti. Syukur sangat-sangat... x payah nak REPEAT Paper... Aku aku dalam kalangan yang bertuah juga lah...  sebab x FAIL.. Pn. Azita cakap 14 orang yang kena Repeat.. 7 lelaki 7 pempuan. So, Isnin minggu depan leh bangun lewat.. x payah amik Exam lagi.. kalau nak tahu, markah aku cukup-cukup makan je.. kalau dapat 100% tu nak juga publish dalam blog....  & siap scan lagi kertas tu.. tapi x payah lah.. Sure ramai yang gelak nanti... hehehe...

20 February 2010

London Weight Management Merealisasikan Impian ku...


Aduh.. Lucu.. Geli Hati.. Suka Hati.. Makan Hati pon ada kalau baca post hari ni... Tajuk dia pon x boleh bla... macam nak jadi Duta Produk lah pula.. Oh Hairi... Oh Hairi... sebenarnya waktu cuti seminggu baru-baru ni aku & kakak Kesayangan aku sempat lah gi LONDON WEIGHT MANAGEMENT... dekat JUSCO Seremban.. yang ni tempat untuk orang nak kuruskan badan.. kan u all tahu..  HAiri sekarang ni dah gemuk kan... jadi kena lah jaga badan.. nanti saham jatuh...
 
( Yang ni antara Produk makanan yang kedai tu suruh makan.. kalau makan KOMPOM turun berat badan.. Harga untuk makanan tambahan ni je RM2100 sahaja..  tidak termasuk pembentukan badan kita..)

Mula-mula rasa teperanjat juga dengar harga dia... apa tidaknya untuk pembentukan badan selama 20 sesi RM4000 lebih.. Tambah dengan makanan tambahan RM2100. semua dia dekat RM6000 lebih... Tapi nak kurus punya pasal sanggup tu.. Bila kakak aku buat lebih kurang 3-4 sesi dah nampak hasil. badan dia dah macam ala-ala kerenga.. macam badan model tu... berat dia pon dah turun.. memang cun lah.. lepas ni KOMPOM Balak dia datang nak meminang.. 
     Aku pon x kurang hebat.. mana leh kalah  dengan kakak ku... buat muka kesian... akhirnya dapat juga makanan tambahan tu... banyak juga dia bagi...... oat coklat & Strawberry...

 
( Ni lah oat yang aku makan tu.. ada dua perisa.. rasa dia jangan cakap lah.. muntah kucing pon sedap lagi.. tapi nak buat cam mana.. nak kurus punya pasal semua benda aku makan.. satu bungkus lebih kurang RM22-25. untuk sekali makan.. tapi memang bekesan lah... satu hari x makan nasi pon rasa kenyang..)

p/s- Apa-apa pon thx banyak2 kat kakak aku. sebab dia yang bayar untuk semua ni.. jasamu ke kenang ye.. KEPADA kawan-kawan... jangan pulak cakap Sugar MUM aku yang SPONSOR.. yang ni di sponsor oleh kakak aku ye... hehehehe...

Satu Anugerah Sudah Memadai Buat Kami...

 
( Tahniah kepada Ahli Club Keusahawanan BECC yang berjaya merangkul satu anugerah, kepada yang kalah pulak jangan nak bersedih, cuba lagi tahun depan.. janganlah samapai nak bunuh diri lak disebabkan x menang.. hehehehe)

...Cerita Mula...

Pada mulanya segan juga untuk menerbitkan post ini. Tetapi tidak mengapa, aku akan ceritakan serba sedikit Perjalanan KARNIAWAN ke7 yang berlangsung di Universiti Malaysia Kelantan. nada permulaan pon mesti u all dah tau kan, nada orang yang sedang besedih. memang sedih pon, sebab UPSI menang satu sahaja daripada 4 anugerah yang dipertandingkan.. UPSI memang Usahawan Siswazah Terbaik. Selamat menang satu, dari balik tangan kosong.. kalau balik tangan kosong.. aku x tau lah... KOMPOM budak-budak ni x kuar bilik 1bulan.. malu lah wei....
     Walaupun Rancangan perniagaan yang dimenangi 2 tahun berturut-turut tidak dapat dikekalkan. MT dan Exco BeCC perlu mengkaji dimana silapnya sehinngakan kita kalah dengan bermaruah.. Apa-apa pon u all dah usahakan.. it ok lah... bak kata En. Khai dah takdir.. kalah pon x pa... so, sekarang ni kita dah kalah kan.. makanya, janganlah kita nak bermasam muka dengan Exco yang pergi tu... nak salahkan antara satu sama lain... ini semua jadikan pengajaran...
p/s- kepada pembentang RP tu... janganlah kecewa & Sedih tahap gaban sangat.. kalau menang pon duit tu belum tentu kita dapat lagi. duit yang 2 kali menang pon x dapat. apa citakan... so, eloklah kalah tu.. x da lah sakit hati nak tunggu duit yang x akan dapat tu.. hehehe... BOLEH KE TIDAK? BOLEH KE TIDAK? BOLEH KE TIDAK?
   

19 February 2010

Kisah Di Sebalik KOPIAH putih...


 
( Ni lah Kopiah Kesayangan aku.. cantik x... walaupun ianya jarang digunakan.. tapi tidak bermakna aku x  gi solat jumaat & solat ye.. huhuhu aku pakai songkok....)

Setelah lamanya aku tidak memakai Kopiah putih kesayangan aku.. akhirnya tergerak hati nak pakai time solat Jumaat hari ni.. last pakai pon waktu kenduri rumah En. Khai. Dipendekan cerita, dalam perjalanan nak gi masjid setibanya dekat pintu pagar utama UPSI. kopiah aku tercabut... berterbangan sperti bunga sakura kat Jepun.. rasanya macam ringan je kepala.. selamat time tu aku dengan Ikhwan je.. apa lagi... Ikhwan gelakkan aku.. malu kot... tapi nasib aku baik, orang x ramai time tu.. pusing balik.. pas tu Ikhwan amikan... So, lepas je dari peristiwa tu.. Kopiah aku sentiasa berada dalam raga moto.. 
p/s- kepada mereka yang pakai Kopiah time nak gi masjid.. pastikan anda ikat kuat-kuat kopiah tu supaya tidak tercabut...Ikat lah pakai getah ke... tali ke.. yang penting ketat....

Kerana Sandal aku Shy..shy..

Cerita hari ni tiada kaitan dengan selipar yang membuatkan aku murka dulu.. Tapi yang ni lucu sikit.. Cerita dia bermula di Maybank ketika aku uruskankan Saham.. habis je proses jual beli tu... aku kena lah turun bawah.. nak aktifkan akaun no 2 untuk Maybank2u... Cina bank tu pon suruh aku jumpa customer service. nak tunggu tu punya lah lama.. ramai orang.. dengan pakaian aku ala-ala hawai tu... duduk lah sebelah MAT SALEH.. ala.. orang Putih lah ni... dia nya pakaian pon lebih kurang aku je.. pakai seluar pendek & Tshirt..
     Aku rasa pelik je time tu.. nape orang putih ni tengok aku lain macam je.. tersengih-sengih..aku wat bodoh je lah.. takut dia speaking LoNDON lak ngan aku nanti... pas tu dia goyang-goyang kaki.. baru aku perasan yang SANDAL dia sama dengan aku.. time macam nak menyorok dalam lubang jamban je... Shy sangat2... aku x boleh orang pakai sama denagan aku.. ingat kan nak tangkap gambar time aku dok sebelah dia... tapi segan lah pulak.. yang best tu.. bila dia nak keluar dari bank tu.. siap tersengeh macam kerang busuk lagi.. aku pon apa lagi... senyum je lah.. tu je yang mampu...
 
(Yang ni aku tangkap gambar sandal aku sendiri.. time ni orang putih tu ada depan aku)

 
( hahaha... dapat gak tangkap gambar curi orang putih ni.. ni pon puas aku nak tangkap pic dia.. apa taknya orang ramai time tu.... tapi blog punya pasal sanggup tu.. lautan api pon sanggup aku renangi...)

Terima Kasih Kepada Peminat Prince Hairi

Semenjak jadi penulis blog ni, rezeki melimpah-limpah lah pulak. Mesti ramai yang terpikir-pikir... Hairi menang lotri ke? saham dia naik? menang 4D? Toto? oh... tidak... semuanya salah... bila balik je dari cuti sem ni.. 1st sekali ada orang letak hadiah dalam bilik.. huhuhu..dapat hadiah.... hadiah ni Abg Fazli yang bagi...


 
( ha.. ni lah hadiah dari peminat.. hehehe..  Nama Dia Green Frog Ryan Mirror)
Nak tau sebab apa letak nama ni.. gabungan nama Abg tu dengan katak ni... hahaha... jangan marah abg ye.. ala.. hadiah ni pon Abg bagi sebab dia dah nak praktikal bulan 3 ni.. sebelum ni abg selalu datang umah.. mungkin terhutang budi lah tu... tp it ok... x kisah lah lah benda ni mahal ke x... yang penting ikhlas kan...

Habis Story Part 1
Story part 2 lah pulak ni.. malam tadi lepas je budak2 ni balik dari kelantan.. ada lah 2-3 orang yang ingat nak beli ole-ole untuk hairi...yang lain tu bawa balik batang je... barang bawa dekat satu lori...  1st sekali Hasnan... dia bagi bantal duduk, asam-asam & kuih-kuih tradisi Kelantan kat aku.. Nan.. awak ni very the atok2 sangat.. suka makanan tradisi ek.. hehehehe.. jgn marah ek.. just Joke..  thx banyak-banyak ye Nan.. Jasamu ku kenang...hehehehe...

 
( Ni lah bantal yang dia bagi tu.. malam tadi gak dah buat bantal kepit... hehehe)
Terima kasih gak dekat Ikhwan yang belikan aku buah STRAWBERRY dekat Cameron Highlaand.. walaupun hati sakit dengar cerita percutian dia orang.. tapi setelah dapat sekilo STRAWBERRY.. terubat juga hati ni.. x lupa juga kepada peminat yang lain seprti abang Pija  & Wan besut.. yang belikan aku Kopok Batang (kopok Lekor).
sekali lagi thx byk2 dekat peminat..... hahahaahaha..
Kepada Ikhwan, Cd, Hasnan. & kawan2 yang seangkatan.. jangan nak komen banyak-banyak...

18 February 2010

Seminggu Menyepi.. Kini Aku kembali....


Hampir 1 minggu Aku x Update blog ni.. mesti ramai yang rindu dengan Hairi kan .. hehehe.. x rindu pon x pa.. yg penting.. mulai esok... ada lah Hot Story.. 1 minggu x dpt dengar hot story. kan?.. Hot Story pon Hot juga kan.. yang penting memang banyak nak cerita kat kawan-kawan.. Tadi sampai umah jam 7 malam.. Thx dekat CD yg sudi  jemput kat pekan... sampai-sampai je.. rehat 1jam.. jam 8.30mlm.. terus ajak Richard & Cd gi Billion..then gi makan... pas tu.. aku tido jap... bila terbangun terus je nak Update blog....

...Cerita tamat...

11 February 2010

Selamat Bercuti & Selamat Tahun Baru Cina


Rasanya masih awal mahu ucapkan selamat bercuti kepada kawan-kawan. tapi x apa kan.. sebab esok dah nak balik Negori.. nak jumpa dengan Family.. dekat 2 bulan x jumpa mereka.. rindu sangat-sangat.. dekat Kg. nanti ada program lain yang nak buat. tu yang terpaksa tolak tawaran KARNIAWAN tu.. Rasanya Program tu lagi penting.. Program yang akan menentukan masa depan Hairi.. Buat masa sekarang ni x boleh bagi tau kawan-kawan program apa yang dimaksudkan... Biarlah rahsia dulu.. Insya Allah akan diberitahu dari masa ke semasa...
    Apa-apa pon... selamat bercuti kepada semua Warga UPSI, dan selamat menyambut tahun baru  Cina. Berhati-hati ketika memandu dan ingatlah orang yang tersayang...

Minta "Maaf" Kepada Peserta KARNIAWAN..


Terlebih dahulu HAIRI ingin memohon maaf kepada 14orang peserta KARNIAWAN ( Karnival Usahawan Kebangsaan) yang akan diadakan di Universiti Malaysia Kelantan Pada 14-18 Februari 2010. Disebabkan penarikan diri Prince Hairi untuk program tersebut. Untuk kali ini Aku telah diberi tanggungjawab untuk membentangkan Rancangan Perniagaan bersama 3 orang peserta yang lain. Bukan aku tidak mahu join, tapi disebabkan masalah yang tidak dapat dielak, aku telah menarik diri di saat akhir. 

     Kalau mengikut Akta rumah AT45, aku boleh dikenakan hukumun Makan buah TEMBIKAI 2 biji tanpa henti. tapi disebabkan KE " VOGUE" kan.. hukumun telah dikurangkan kepada sebelah tembikai je.. kiranya tembikai yang aku makan malam tadi tu sebagai hukuman aku x gi Kelantan lah tu.. hahahaha.. Aku pon turut berasa sedih sebab tidak dapat join, apa tidaknya sebelum ni aku yang paling beria-ria sanagat nak gi.. sampaikan mandi x LENA, makan x basah, Tido x kenyang.. gara-gara nak pergi Kelantan punya pasal ... tapi semuanya berubah begitu cepat...
 
( 2 tahun Berturut-turut dapat No. 3 dalam perbentangan Rancangan Perniagaan.. Harap-harap tahun ni mereka dapat No.1 pula..  Insya Allah..)

    Kepada Barisan Majlis Tertinggi dan Exco-exco aku sekali lagi memohon maaf disebabkan Tidak Dapat MENCEMAR DULI DI KELANTAN nanti. teruskan perjuangan anda semua disana. naikan nama CLUB kita. pastikan kita menang untuk kali ketiga berturut-turut. walaupun aku tiada disana. Jangan segan-segan untuk MELAHAR JURI yang sentiasa tidak puas hati tu. pastikan ayat yang digunakan lebih pedas. sepedas Cili padi.

"SALAM KE "MAAF" AN dan KEAMPUNAN"
Ikhlas Dari Hati Yang Suci, sesuci Sabun Zaiton,
Zuhairi Bin Zainol Abidin,
Exco Akademik dan Kerjaya,
Kelab Keusahawan UPSI. (BECC)

10 February 2010

Pening Memikirkan Latihan Industri...


Aduh.. dekat mana aku nak buat ni.. pening kepala.. cuti 2 bulan ni.. aku kena buat LI... tapi tempat yang membuatkan aku pening ni.. tapi aku bernasib baik.. 8 negeri telah dibuka untuk LI antaranya:
  • Perak
  • Selangor
  • Kuala Lumpur
  • Negeri Sembilan
  • Melaka
  • Pahang
  • Kelantan
  • Terengganu
Tarikh Latihan Industri - 
9/10 Mei Hingga 2/3 Julai 2010.
Syarikat yang dibenarkan PKS (SME) dan GLC.
p/s- kepada sesiapa je yang ada cadangan tolong lah bagi tau dekat aku. yang penting aku x mau LI dekat kilang. x vogue lah. Paling Busuk & keji pon bagi lah dekat SPA ke.. kalau x dekat AirAsia, Mas.. Syarikat yang ternama.. wakakakaka...

Pizza Hut Golden Fortune Cheesy Crown


Petang tadi sempat lagi makan Pizza dekat pekan.. Pagi tadi..  time Norish Datang aku cakap dengan dia.. teringin nak makan Pizza... dah 2 minggu x makan pizza.. KFC dgn McD baru je lepas makan minggu lepas. Tiba-tiba je Norish ajak aku makan.. ingatkan dia main-main.. Tiba-tiba.. Masa aku dok dekat umah fauzal tadi.. dia pon mesej.. ajak keluar jam 5.30.. macam biasalah.. Ponteng Class lagi lah aku dengan dia...tapi x pa tu class minor je..

 
(Ni lah dia air yang aku cakap sedap tu... memang sedap.)  

Bila sampai je Pizza ingatkan nak beli ala Cut je.. sebab dapat discount 30% kalau  bayar guna kad Maybank.. tapi macam rugi lah pulak.. dah alang-alang nak makan.. baik beli 1 set je....  pikir punya pikir beli  Pizza yang baru keluar dalam TV tu... aku teringin juga nak  rasa kan.. sedap tu memang sedap.. tapi puas aku nak habiskan.... besar kot... Air dia kami tukar.. Norish Minum Manggo aku Minum Asam Boi.. memang sedap air dia...
 
( Ala... meleleh air liur Norish Tengok Pizza ni.. sabar2... jap lg kita habiskan pizza ni..lalalala..)

(yammm.sedapnya... makan hati kot orang sebelah aku yang order tapi masih x dapat lagi pizza.. Jemput makan ye...)

Lepas je makan terus gi shooping dekat pekan nak beli baju.. baju nak balik Kg x beli lagi.. tapi x jumpa.. sebab x da saiz.. kesian kat aku... apa-apa pon thx Norish.. bg tompang MOTO LC MERAH dia tu... hahaha... dan teman aku gi shopping... lalalala...

P/s-Kepada Helmi, Hasnan  & Ikhwan jangan makan hati lah.. sory x ajak u all semua.. sebab aku pon tompang moto orang.. lain kali baru kita gi sekali ye... lepas ni jangan lah buat gosip sumbang.. Sesungguhnya "FITNAH ITU DOSANYA LEBIH BESAR DARI MEMBUNUH... AMIN...."

Gara-gara TNB Aku Merempat...


Post hari agak menyakitkan hati aku. Lepas  dari Taklimat Latihan Industri... aku terus je balik rumah. dengan harapan nak tangkap ikan aku dalam game FisH VILLE lah. semua dah leh tangkap..  bila sampai je umah.. tengok Leterik x da pulak.. aduh.. kecewa aku.. biasanya kalau x da pon dalam 1 jam je.. bila aku tanya si CD Gedik tu.. dia cakap dari jam 9 x da.. tunggu punya tunggu x da lagi api ni.. nak buka lap top pon x leh.. Intenet kat umah pon putus gak...

    Dekat 3 jam aku merempat kat bawah.. sebab dalam bilik panas ni.. bila penat duduk bilik Helmi.. duduk dekat ruang tamu.. tengok jam dah pukul 1.20tgh.. HAti dah panas ni..  dengan ikan aku lagi yang lum tangkap.. Apa lagi.. terus je Call Abg Pija.. nak dtg umah dia.. kebetulan dia orang x gi mana-mana.. sampai je umah dia orang terus je pinjam Laptop Fauzal.. selesai semua masalah..

     Dah alang-alang dok dekat situ.. aku terus tengok cerita kebanggaan KeLUARGA AKU.. TASBIH CINTA.. kalau balik pon bukannya dapat tengok.. leterik x da lagi.. Hari ini punya Cerita memang seronok sangat.. Bella dah tahu yang dia pemilik hotel,rumah,tanah dan sebagainya. kalau aku berada dekat tempat dia betuah sangat-sangat... harta datang bergolek2..
Apa yang penting hari ni... gara-gara TNB aku gi merempat umah orang.. hahaha...

09 February 2010

Kerana Sepasang Selipar Aku Murka....


...CeritA muLa...

Jom Dengar luahan hati aku hari ni... Baru je kejap tadi.. aku nak keluar gi bersukaria  lah kononnya dekat Grand Union, & Billion.. ajak budak-budak rumah ni semua x mau ikut.. penat.. malas.. tu lah jawapan dia orang.. aku pon x kisah lah.. yang aku kisah sangat ni... PantanG NenEK MoYANG Aku 7 Keturunan... bila aku nak keluar.. selipar aku x da.. bukan aku ni kedekut.. tapi.. agak-agaklah kalau nak pakai selipar aku yang murah tu.. sebelum ni aku ok je.. kalau dah hari-hari aku nak keluar asyik x da je.. melampau lah.. sebelum ni aku ada 3 selipar dekat bawah tu.. nak tau apa yang jadi....
 
( Lepas ni aku nak kunci semua selipar aku.. baru puas hati.. Apa pendapat anda? Wajarkah?)

Selipar 1, Hilang diambil Jin Mata 10.. mahal gak aku beli dulu.. tapi x kisah lah... selipar yang kedua.. aku beli sama dengan Ikhwan... aku pakai baru beberapa kali je.. Mula-mula selipar tu ketat je.. Masih VirGIN lagi.. 2-3 hari lepas tu.. mula lah longgar sini.. semua longgar... kaki aku x da lah besar sangat.. kalau x da orang kaki macam Gajah pakai.. x kan dia besar.. betul x..? Minggu lepas tengok selipar tu dah putus.. sape lah yang pakai sampai jadi cam tu.. zalim sangat.. kalau dah rosakan barang orang ganti lah balik.. ni diam & buat Bodoh Je...sakit hati...

Selipar No 3, pon sama gak.. kejap-kejap hilang.. agaknya ada toyol kat Taman Nusa ni.. sakit hati.. X kan lah selipar yang RM10 pon x mampu nak beli.. kalau topap tu sanggup sebulan RM50. Lepas  ni aku rasa nak sewa selipar pulak dekat dalam rumah ni.. kalau x pon aku nak kutip dana untuk membantu mereka yang x da selipar... aku bukanlah nak malukan budak-budak rumah ni.. tapi sape yang makan cili dia terasa pedas.. Fikir-fikirkan lah...

...Cerita Tamat...

Kegemukan Yang Melampau..


 
(Kuih Pau Owang Ni dah melimpah...dah macam kek span lah pulak..  Aku x mau gemuk macam mamat dalam Pic Ni.. Tlg lah aku...)

Mula-mula segan jugak nak postkan tajuk ni bagi seluruh dunia baca blog aku. Tapi Aku Terpaksa buat. Demi kebaikan aku juga. Apa x nya Kuih Pau Aku dah terkeluar dari acuan dia.. dah melimpah-limpah ni.. MAFIN-MAFIN aku pon dah terkeluar.. dah macam kek lapis oiiiii. bukan nak cakap apa lah, sem 1 datang UPSI berat aku 50kg. SLIM tu.. pipi cengkung.. sedap lah mata memandang.. Sekarang ni... Jgn cakap lah.. sini naik.. sana naik... macam nak menangis je..

    Awal bulan 1 dulu aku timbang  berat cuma 55kg, semalam bila aku timbang dah 59kg.. baru 1 bulan tu.. 4kg naik... aduh macam mana ni..Pipi aku yang cengkung  dahulunya.. Kini dah semakin gebu Ala-ala Dato' CT Nurhaliza lagi... Jangan MAkan Hati lah lepas ni kalau aku lagi meletop dari dia.. hahahaha... x pa.. x pa... mulai hari ni.. kena on diet.. kena lah EXERCISE... Dari Taman Nusa.. Pusing-pusing pekan.. naik jambatan.. n sampai rumah.. kalau 1 hari turun 0.5kg.. kalau 1 minggu dah kurang 3.5kg.. lepas ni SLIM lah balik.. hahaha..

Mid Term LAW...


Jam 10pagi tadi ada Mid Term Ni. Aku ni dah lah jenis study last Minute. Malam tadi study sikit je. sebab x da mood time tu. Aku ingat nak study Time Class Law untuk Minor. Tapi bila masuk je class hampeh.. tertido pulak.. ngantok sangat-sangat.
    Untuk exam hari ni x kisah sebab OPEN BOOK TEST. maknanya cuma bace point besar je. Bila dapat je je kertas soalan. Pehhhh.. x boleh tahan soalan dia.. susah lah jugak.. macam-macam kes keluar.. dah lah sepatah HAram pon aku x paham kes.. bukannye apa.. Kalau mengikut Aras Teksonomi Bloom tu.,. Bahasa orang putih ni Aras yang paling tinggi dia guna. Dengan bahasa mahkamah dia lagi. Terkangkang-kangkang juga lah nak jawab.hahaha.. bukan setakat kes.. nak ingat Akta-akta lagi.. apa akta yang x da.. semua ada.. Tan Sri.Akta AZIZ pon ada..lalalala...
    Bila cakap OPEN book TEST.. apa lagi.. semua kami open.. sampai kaki,badan, tangan, mulut berjalan2 nak dapatkan jawapan.. yang penting aku dapat jawab semua soalan yang dia bagi.. Jawab je semua.. tapi betul ke salah belakang cerita.. yang penting siap mengikut masa yg telah ditetapkan.. Apa-apa pon aku harap dapat lah markah yang tinggi.. sebab biasanya soalan Final lagi susah... Tawakal je lah...

08 February 2010

Hidup Tanpa Masalah..


Kini hidup aku tak tentu hala. Macam-macam masalah yang menimpa. Kalau nak dihimpunkan memang korang kan naik bosan dan blah je. Sebab tu aku suka cerita masalah aku dalam blog. walau apa pun masalah yang melanda jangan korang nak menjerit melolong x tentu pasal. Dan aku tak suka melampiaskan kemarahan aku kat sesiapa jadi aku berlalu begitu sahaja dan akan cuba menyendiri dan muhasabah diri. Banyak lagi cara lain nak hilangkan tekanan korang. Ya, aku punya cara sendiri untuk hilangkan tekanan itu.

Aku bukan ALIM sangat ..Kalau korang da habis malas nak baca Quran, korang leh je zikir.. da habis malas pun korang dengar je orang mengaji. kot malas sangat pon.. dengar je dekat Lap Top.. semua benda ada.. x kan lah sepotong ayat Al-Quran pon x da kan.. keji lah sangat kalau x da.. hahaha.. Cuba dekatkan diri kita kat Maha Esa dan aku pasti hati korang yang gundah gulana dek masalah yang menimpa kan terasa ringan sedikit. Setelah hatimu tenang fikirlah dengan hikmah dan InsyaAllah korang akan dapat selesaikan masalah itu. Sabarlah tatkala ujian itu menimpa kerana jika korang yakin masalah itu akan selesai pasti akan ada jalannya. Kunci utama korang kena tahu jika korang sendiri yang tidak yakin siapa lagi yang akan menaruh kepercayaan kepada kamu?
  
Allah itu Maha Kuasa...sekelip mata sahaja masalah kamu bakal merubah hidupmu ke arah kebaikan pada masa hadapan. Siapa tahu? Sama-sama kita berdoa..
Aku Yakin dan percaya.. lepas je aku post tajuk ni, ramai yang mengata aku dari belakang. tapi x kisah lah.. kalau mengata aku, korang yang dapat dosa kan. Lepas ni banyak lah suara-suara sumbang yang mengatakan PRINCE HAIRI dah BERTAUBAT ke.. sejak bila JADI ALIM.. huhuhu... 

Bergaduh, Cemburu Buta, Marah-marah... Tandanya sayang lah tu... lalalala...


 
Kenapa lah orang tua-tua suka merajuk ek? ada sape-sape yang tahu x.. kalau mengikut teori yang aku fikirkan.. agaknya dah Monopos kot... lalalalala... sikit-sikit nak merajuk... eeeee... x kuasa aku nak memujuk.. kalau budak-budak sekolah tadika or budak 2-3 tahun nak gak aku belai-belai.. tapi kalau rumah dah kata pergi.. kubur kata mari... lebih baik gi masuk kubur je... sabar-sabar...
     Sebenarnya macam ni, sepatutnya hari ni aku kena jumpa dengan kawan?? kawan ke?? hehehe.. lebih kurang kawan lah.. kalau mengikut perancangan nak jumpa dekat Rawang. Ala nak bincang pasal ASSIGNMENT ni... bahan-bahan dia x da dekat sini.. yang ada cuma dekat Rawang & KL je.. nampak sangat aku ni menipu..hahahaha... x da lah... kawan aku nak belanja makan... dia janji dulu.. Dipendekankan STORY... malam tadi aku balik dari Family day jam 11.30malam.. penat gila2 ni...  bangun tido pon jam 12tgh. 
     Apa lagi.. perang dunia ketiga lah hari ni.. x pasal-pasal aku kena lahar dekat Mak HAyam tu.. Biasanya aku yang suka melahar orang dalam blog.. hari ni aku yang kena.. mungkin dah takdir kan.. malam tadi aku silence hp.. dengan harapan x mau orang gangu lah... pagi tu Si @#$$#@%%% call lah.. kalau dah tido sape yang dengar.. betul x? gajah melintas kat tepi pon aku x bangun, apatah lagi hp bunyi.. sah-sah lah sedap peluk bantal... kul 12tgh hari tu.. aku bangun lah dari tido.. kebetulan ABG PIJA tido bilik aku malam tu.. bila aku tanya dia.. jam berapa.. dia jawab..jam 10.30pg. aku pon caya je lah... bila tengok jam kat hp.. dah jam 12.30 & ada 25 missed CaLL... time tu aku buat-buat cool je.. macam x da apa yang berlaku..
     Apa lagi.. bila call semula.. dia x angkat.. bila mesej dia x balas... bila kali ke 10 call.. nak tau apa dia jawab.. 1st sekali.. aku di cop penipu, pembohong.. PAPA Jahat.. PAPA NAKAL.. semua yg negatif lah.. sebagai seorang lelaki yang Vogue kita kena cool... sah-sah lah aku letak hp.. x rela dengar kutukan, kelaharan mulut Si Dia... malas nak lawan mulut ngan orang tua yang kepala dah tak  berapa betul tu..
    Nak tau apa yang berlaku malam ni...? lepas je aku balik dari Open Day KUO. dia pon call.. mula-mula dia call aku x angkat.. then, dia pon mesej.. Ayat dia.. "RIE.. PLZ ANGKAT HP U.. ADA BENDA PENTING I NAK CAKAP... ANTARA HIDUP & MATI...". aku pon dah cuak ni.. ingatkan dia NAK MATI KE.... bila angkat je... cam biasa lah nangis mintak maaf.. mula-mula malas nak layan... lama-lama kesian lak tengok dia.. merayu.. kalau aku ada depan dia.. kompom dia sujut kat kaki aku.. ye lah.. aku ni ala-ala pantun lah... "DUA TIGA IKHWAN BELARI, MANA NAK SAMA SI HAIRI BUJANG, DUA TIGA BOLEH KU CARI, MANAK SAMA SI RIE.RIE SOWANG" lalalala..  lebih kurang cam tu lah ayat dia. ni lah yang terjadi dekat aku.. seronok sangat-sangat ada orang yang menghargai ku.. take care sangat dekat aku.. huhuhu.. thx ye.. ayat-ayat terakhir dia nak tau x.... Rie x sama dengan orang yang pernah I jumpa.. ayat x leh blaaaaaa.... wekk.... nak bodek lah tu....
     Kalau aku gaduh pon.. biasanya aku x pernah mintak maaf.. dia yang mintak maaf.. sebab apa? pempuan bukan sorang kat dunia ni.. lalalala.. lagi pon bukan sengaja nak mungkir janji.. aku ada sebab aku sendiri.. apa-apa pon.. untuk bagi orang sayang dekat kita.. ayat tu kena POWER.. sehebat kasut POWER yang aku baru beli tu..hahahaha.. mesti ramai pempuan-pempuan kat luar tu MAKAN ATi dengan ayat-ayat aku yang x da Insurans ni kan... sabar je lah...
P/s- So, Kesimpulan yang dapat aku buat disini... Bergaduh, Cemburu Buta, Marah-marah... Tandanya sayang lah tu... lalalala... semakin hari semakin sayang... hehehehe...

07 February 2010

Family Day Teluk Batik, Lumut & Teluk Intan.

Kronologi Family Day....
7.00 am- Berkumpul di tempat yang telah ditetapkan. Sebelum Keluar rumah sempat tangkap gambar dulu.


8.00am- Bas baru bertolak dari kampus. Then, isi minyak dekat pekan. lama juga tunggu bas ni isi minyak. Hampir satu bas kesejukan disebabkan penghawa dingin yang rosak agaknya.


11.15am- Tiba di Teluk Batik, Persiapan tempat. Mencari kawasan yang strategik. terutama kawasan untuk buat BBQ.
 
( Sempat Bergambar semasa buat persedian tempat.. memang gila bergambar budak-budak ni..)

11.45am- Aktiviti sukaneka, macam-macam acara ada. antaranya Istana pasir. Duit Syiling, Train gila-gila, baling belon sambil masuk air dalam botol. memang enjoy time ni..


12.30tgh- Makan tengah hari, aktiviti bebas.. time ni budak-budak ni amik kesempatan untuk mandi laut.. ada gak yang naik banana bot. yang paling lucu time dia orang dijatuhkan tengah-tengah laut. ada yang nangis. lalalala... masa untuk shopping dekat Teluk Batik...
 
(Bergambar sebelum nak bertolak ke Lumut)

(Pic ni time kat Lumut... semua mata hitam je.. ye lah baru beli kan...hehehe)
 4.00pm- betolak gi Lumut.. Shopping barang-barang.. tangkap gambar.. makan-makan...
 
 
( Pic yang agak menarik tangkap dekat Lumut)
6.00pm- Bertolak ke Teluk Intan. Pusing-pusing Pasar MAlam Teluk Intan.. Sempat beli 2 pasang seluar. lalala..
 
(Pemandangan waktu malam dekat Menara Condong)

 
(Sempat Bergambar dengan Bapak Hayam, Anak Hayam, & MAk HAyam yang Hot-hot)
9.00malam- bertolak balik UPSI.

11.30malam- Sampai Taman Nusa. bila balik je.. x lengah lagi nak update blog.. percutian yang menyeronokan.

05 February 2010

Selamat Bercuti Kepada Pelajar Semester 6 ( AT45)


 
(AT45 Keusahawanan & Perdagangan)
Kepada semua kawan-kawan AT45 yang akan bercuti esok, Prince Hairi  mengucapkan selamat bercuti dan bergembiralah sepuas-puasnya. Hairi nak ucapkan terima kasih kepada 44 orang yang memberi sokongan kepada program yang dibuat oleh class kita. Kepada mamat & minah yang 16 orang yang  x mau gi pula. Aku rasa mesti U all semua ada sebab yang tersendiri kan. Tak kisah u all semua x dapat pergi. Janji program yang telah dirancang oleh AJK class berjalan seperti mana yang telah dirancang. Walaupun pelbagai masalah dihadapi dalam menjayakan program ni, namun dengan kesungguhan AJK yang terlibat program ini dapat dilaksanakan juga.
     Mungkin mereka yang x mau pergi ni x tau Objektif program yang class buat ni. Agaknya dia orang INGAT sekadar bersukaria, MEngedik, Nak menghabiskan Duit PTPTN, Mencuci Mata, Melahar Orang, Meng"SUNBURN"kan Kulit, Mengumpat & dan pelbagai-bagai "MEM" lagi lagi... kalau itu yang anda rasakan... tolong lah.. x da niat pon nak buat benda-benda tu.. Class hanya ingin merapatkan lagi hubungan siralturahim diantara kita semua.. seperti mana macam semester 1 dahulu.. kita semua dah macam adik beradik.. INGAT bukan adik beradik kandung.. sebab kita lain mak & lain bapak ye... BETUL KE TIDAK? BETUL KE TIDAK? BETUL KE TIDAK?...lalalalala...
    Kepada rakan-rakan yang pergi esok saya berharap anda semua mematuhi arahan yang telah ditetapkan oleh AJK, terutama dari segi keselamatan.. Jagalah keselamatan anda.. sentiasa ingatkan rakan-rakan kita yang lain... BOLEH KE TIDAK? BOLEH KE TIDAK? BOLEH KE TIDAK?.... jawapan dia mesti boleh ye.... 
"SEKALI BERSAHABAT SELAMANYA BERSAHABAT"

04 February 2010

Perhatian Kepada Pelajar AT45 ( Semester 6).

Kepada semua kawan-kawan yang akan mengikuti Family Day di Teluk Batik, pada hari sabtu ini..

MASA BERTOLAK: 7 PAGI
TEMPAT BERKUMPUL: BUS STOP KUO, DEPAN KAMPUS & FOYAR KAB.

P/S: Pastikan anda datang sebelum pukul 7 pagi. kalau boleh Jam 6.55 dah ada dekat tempat yang ditetapkan. Senang AJK nak amik kehadiran.. kalau sape-sape yang lambat tu.. kalau kena tinggal padan muka. lalalala.. ko orang jalan lah kaki.. INGAT ko orang  bukan nye VVIP ye.. x da Dato' Datin' Tan Sri. & VVIP yang nak jemput kat rumah sewa tu.. terutama Budak-budak yang dok kat TAman Nusa termasuk Penulis Blog ni sekali.. hahahahaha.. Kepada Girl-girl pulak.. u all boleh bangun seawal jam 3pagi untuk tacap muka tu bagi cantik sikit. kalau x nanti.. x vogue lak nak gi sana.. yang lelaki siap macam siput sedut tu.. bangun lah jam 2pagi.. sape lagi kalu Si I_ _ _ _ N & Ri _ _ _ _ D. hehehehehe
BOLEH KE TIDAK? BOLEH KE TIDAK? BOLEH KE TIDAK?

Penangan Saham Yang Menghantui Diriku!!


Pada mulanya  macam x caya je nak tulis post ni. Bukannya aku ni seorang BUSINESSMAN.. broker saham.. ahli koprat.. dan lain... .. tapi hanya nak berkongsi sedikit cerita & pengalaman yang ada.. sebenarnya dari sem lepas lagi aku nak main saham ni, time tu belajar Paper Finance ... tapi macam x ready lagi.. hari ni tergerak hati nak main saham... So, apa lagi.. kalau niat dah ada kena teruskan je...
     Pagi tadi ajak lah kawan aku gi MayBank, kalau nak main saham ni kena buka satu lagi akaun nama dia Akaun CDS. akaun ni khas untuk Saham je... maknanye sekarang ni dekat Maybank aku ada dua akaun lah.. lepas je buka akaun ni baru lah boleh kita beli saham apa yang kita nak. Sebelum ni ingatkan nak beli saham MAXIS.. tapi malangnya sekejap je dah naik.. so, kalau aku beli sekarang rugi lah.. 
     Masa bulan 12 dulu 1 Lot lebih kurang 4.50 tapi sekarang ni dah 5.40. mahal tu.. kalau 1000  Lot dah RM5400. jadi pikir punya pikir aku akan beli saham lain lah.. tunggu lagi 2-3 hari ni.. nak tengok saham apa yang paling untung kalau beli.. Mesti kawan-kawan nak tau kan nape aku nak sangat main saham ni.. 1st untung lah.. memang lah ada risiko.. kalu x berani tanggung risiko jangan lah main.. dari simpan ASB yang bunga dia lebih kurang 8% setahun. lebih baik main saham.. lebiih dari tu kita dapat. 
     Kalau dia naik 40sen 0r 50sen ke.. tu pun dah kira banyak.. tapi bergantung pada berapa yang kita labur lah.. aku ni pon x da lah pandai sangat main benda ni.. tapi sikap nak bertanya tu ada kan.. Orang dekat bank tu pon ada lah ajar cara nak beli, bagi pendapat.. kiranya dia mentor aku lah.. Then, kawan-kawan pon banyak tolong ajar cara nak main ni... terutamanya WAN KLANG... dia ni kalau pasal saham... x payah cakap lah.. memang dah sifu...
     Apa-apa pon aku harap dapat lah pulangan dari saham-saham yang aku labur ni... lalaallalala.... kawan-kawan yang nak main saham pon boleh gak.. yang penting kena berani.. dari simpan duit dekat ASB yang kecil pulangan tu, baik main saham.. 1 bulan pon dah boleh dapat pulangan yang lumayan...

Taklimat LI ( Latihan Industri) Dibatalkan....

Kepada Semua kawan-kawan AT45 Semester 6, taklimat Latihan Industri dibatalkan.Taklimat sepatutnya diadakan selepas Kelas Pengurusan Kewangan Peribadi. Disebabkan Pn Ju ada Kursus esok...So, batal lagi lah...  Tarikh baru akan diberitahu kemudian. Segala kesulitan amat dikesali.. harap Maklum....

03 February 2010

Kenduri Oh Kenduri...

Bila nak cerita pasal kenduri ni.. memang 4 hari 4 malam x habis aku nak cerita.  banayak sangat sejarah pasal kenduri ni... Kalau nak tahu.. aku ni x suka gi kenduri rumah orang.. kalau dekat Kg. pon memang bertuah kalau aku gi kenduri rumah orang.. mesti family je yang gi.. biasalah.. orang yang Vogue ni pemalu sikit... heheheh.. pemalu lah sangat.. bukan apa.. memang dari kecil x suka gi kenduri.. x tau lah sebab apa.. nak kata x da hidung... hidung aku ada.. entah lah.... tapi hari ni lain sangat..... mungkin sebab kawan-kawan kan..
     Jam 8.00 malam tadi, aku telah menghadiri majlis bacaan yassin dan doa selamat dekat rumah En. KHAI... Ala... kenduri anak dia nak sambung study dekat  Australia... dengan kenduri Arwah isteri dia.. Untung nasib badan dapat  belajar dekat luar negara kan.. Ramai juga yang datang kenduri tadi. Rasanya paling ramai budak-budak AT45 dari semester 2,4 & 6. memang penuh lah rumah dia tadi..
     Dari segi masakan boleh tahan lah, kalau nak kutuk-kutuk pon x elok gak.. nanti en Khai tuntut kat Akhirat.. lalalala.. apa-apa pon memang best masakan tadi... rasanya yang best sup Daging  & kuih Popia goreng tu.. semua cukup rasa... rasa sekali pasti nak lagi... tadi igatkan nak tambah.. tapi segan lah pulak.. ramai sangat orang dok perhatikan aku..
   Apa-apa pon hari ni aku berjaya gi kenduri... Walaupun banyak mulut yang mengata.. tapi x kisah lah.. janji aku bahagia...

Kenapa Aku Menulis Blog...!!


...Cerita dah nak mula ni...
Ramai yang tanya aku.. kenapa aku tulis blog.. apa ada kat blog aku..ade untung ke tulis blog ni… mula-mula bosan gak aku nak menjawab…. nanti lama-lama diorang faham la kot… he3..  ye la blog dah jadi fenomena baru yang menggemparkan dunia.. BETUL KE TIDAK?  BETUL KE TIDAK?  BETUL KE TIDAK?  Sah-sah lah betul… mana tak nye.. Samy Vellu, Tukang kebun, Tukang sapu, Tukang gunting..pon nak menulis blog. Semua dah ada blog sendiri... Nenek aku kat Kg pon dah ada blog..  hohoho betapa hebatnya penangan blog…jadi kenapa aku menulis blog ye…?
Ok secara jujurnya… masa mula-mula aku nak menulis blog dulu adalah kerana Put ( Mantan NYDP) MPP... Dia yang suruh buat Blog.. Put tu.. suruh je aku buat blog.. tapi dia dah ada blog ke? JAWAB put.. soalan cepu PerAk ni.. hahahah..  Time tu aku teringin nak bertanding MPP lah kononnye.. tapi bila sampai masa.. hampeh.. malas nk tanding-tanding.. buang masa je.. Aku ni x suka datang Meeting.. dah alang-alan buat blog.. baik aku teruskan je...
Aku menulis blog adalah kerana aku dah mula bosan dengan internet…sejak aku mula kenal internet pada tahun 1999 time sek rendah lagi dah banyak web da aku join… mostly web-web yang mengarut.. contohnya, Tagged, friendster, My Space, Face Book dan apa ntah lagi… tapi benda tu semua mendatangkan keseronokan sekejap je… bosan gila… dan aku cuba carik benda baru plak…so aku pon menulis la blog.. lalalala...
Kenapa Aku menulis blog? Kenapa?? Dan kenapa? kononnya nak mempromosi diri di internet… lalalala...  Menurut rakan-rakan VOGUE & Persatuan Mengumpat Prince Hairi.. satu kerugian besar kalau aku tidak promosikan diri aku dalam Intenet.. nak tau sebab apa?  Mana lah  tau.. dapat tawaran bisnes ke... dapat VVIP ke..  ye lah.. tuah ayam nampak dekat kaki.. Tuah PRINCE HAIRI nampak kat blog... lalalalala.. kalau dah rezeki tu x kemana pon...
...Cerita Habis Sudah...

Makluman Mesyuarat KARNIAWAN

Kepada Exco dan MT BECC yang terlibat dengan KARNIAWAN. Satu perjumpaan akan diadakan pada:

HARI: RABU
TARIKH: 3 FEBRUARI 2010.
MASA: 2 PETANG
TEMPAT: BILIK 24 JAM PERPUSTAKAAN 
 Majulah AT45 untuk BECC.

02 February 2010

Pusing-Pusing RAWANG..


...Cerita Mula...

Hahaha... hari ni nak cerita tentang aku & housemate aku gi Rawang Jalan-jalan. Sebenarnya aku x rancang pon nak gi sana.. lebih kurang jam 12tgh hari tadi aku teringin nak makan MCD. So,apa lagi.. kawan-kawan lah jadi mangsa. Mula-mula ajak Wan & Pija.. dia orang tu ON je.. Then, Ikhwan jual mahal mula-mula... macam-macam alasan bagi.. nak jumpa dengan LINA lah.. ada Meeting lah...  hahaha... Apa lagi.. aku ni pakar dalam menggoda orang.. GODA punya goda... terus cair mamat ni... biasalah.. kalau dah kaki shopping tu.. walau jauh di seberang laut pon sanggup ku redah... Betul Ke Tidak Ikhwan? Betul Ke Tidak Ikhwan? Betul Ke Tidak Ikhwan?...lalalallaa...

Jam 2.30 ptg kami bertolak... bila sampai je terus gi Parkson.. pusing-pusing dalam tu je... ingat nak beli.. tapi x da yang menarik pon.. biasa-biasa ja.. kat dalam Parkson ada lah GIANT..  nama je giant.. tapi besar lagi Grand Union, kt Tg. Malim. Dah tahu kecik x payah lah letak nama Giant.. sengal sangat-sangat... letak lah NObita ke.. sizuka ke... 
Seterusnya... kami gi dekat pasar raya BINTANG.. nama x boleh bla.. lebih kurang mcm Billion je.. tapi besar sikit la.. barang pon biasa-biasa je.. x da daya tarikan nak beli.. Sekarang ni... aku dgn kawan-kawan gi kedai Aroma Therapy pulak... Sempat lah beli sikit.. yang banyak borong Wan dengan Ikhwan je.. aku cuma beli pewangi.. sebab yang bekas dia dah ada... Then, gi WATSONS pulak.. beli lilin unt bekas  tu...
Sebelum balik singgah kejap dekat McDonalds.. makan Prosprety Ayam.... Then BAlik...
 
( Begitu Rakus Budak-budak ni makan.. tanpa melihat orang didsekeliling mereka...ish..ish..)
...Cerita Tamat...

01 February 2010

Family Day AT45 (Semester 6)


( Gambar pemandangan di Teluk Batik)
Kepada semua pelajar semester 6, AT45. Kelas akan mengadakan Hari Keluarga yang bertempat di Teluk Batik. Anda diwajibkan menghadiri aktiviti ini.  Maklumat lanjut seperti di bawah:-

     TARIKH: 6 FEBRUARI 2010.
     MASA: 8.00PAGI- 8.00 MALAM.
HARI: SABTU
     TEMPAT: TELUK BATIK,PERAK.
     BAYARAN: RM60 ( RM70 UNTUK SESIAPA YANG BELUM BAYAR YURAN KELAS SEMESTER LEPAS)
     TENTATIF PROGRAM: AKAN DIMAKLUMKAN KEMUDIAN.
TEMA: VOGUE, SOPAN, MENUTUP AURAT DAN BERMARUAH.

Bayaran hendaklah dibuat kepada Wan Klang selewat-lewatnya pada 2 Februari 2010 untuk pelajar lelaki. Manakala pelajar perempuan bayaran perlu dijelaskan kepada Nora Suhaileen. Sebarang masalah tentang kehadiran boleh dirujuk kepada Megat Zuhairi Megat Zainol Abidin selaku PA kepada kelas.
Kepada mereka yang tidak boleh mengikuti aktiviti ini, anda dikehendaki membuat surat tunjuk sebab. surat tersebut perlu diserahkan kepada saya selewat-lewatnya 3 hari sebelum program dijalankan bertujuan untuk semakan Majlis Tertinggi Kelas. Sekiranya tiada maklum balas yang diterima RM 50 tidak akan dikembalikan semula. Saya bagi PA kelas berharap anda memberikan kerjasama dan komitmen yang sepenuhnya dalam melaksanakan program ini.

Berkhidmat Untuk Kelas,
Zuhairi Zainol Abidin.

Tiba-tiba Mood x baik malam ni....

...Cerita Mula...
Tentu ramai yang rasa pelik... siang tadi sampai maghrib aku happy je...
Bila dah nak masuk jam 8mlm.. tiba-tiba hilang mood..
rasanya macam nak marah, maki, tengking orang je.... tapi aku cuba bersabar...
Kalau pempuan marah-marah orang cakap datang bulan.. tapi kalau lelaki datang apa?

Aku tahu sebab apa, cerita dia macam ni.. tadi aku buka 1 blog..
blog ni agak agak popular jugak di kalangan orang ramai masa kini..
aku x mau bagi tau blog apa yang aku baca... tapi blog ni lain dari yang lain...
ayat-ayat yang digunakan boleh menyentuh perasaan bila kita baca...

Aku suruh lah kawan aku  Mizz.. #$%^!@@# baca blog tu...
bila aku tanya apa pendapat dia... dia pon sama macam aku...
marah sangat-sangat dengan ayat-ayat yang digunakan oleh penulis tu...
Dia tulis macam x da hotak lah....
tapi bila aku luahkan apa yang aku rasakan dalam blog aku..
tetiba je mood aku kembali pulih...
...Cerita Tamat...