Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

21 January 2011

Thanks Mama

...Cerita Mula...
 

Hye all, ekceli aku nak say thanks kat my mum yang belikan aku hp baru. Walaupun harga dia tak beribu ribu dolar  macam hp korang semua. Tapi ok lah. Janji boleh sms and call. Kalau nak ikutkan hp aku ok lagi. Boleh guna. Tak ada yang rosak pon. Kalau setakat calar & bertukar colour... Faham faham je lah. Dari warna merah bertukar jadi colour pink dowh.. Hik3.. bertapa ganasnya aku pakai hp. Walupun hp tu dah bertukar warna & calar balar. Still okie lagi.. Aku pon segan nak publish dalam blog. Takut korang cakap public fon lak. Ngee..


Aku rasa mesti my mum kesian tengok hp aku yang dah buruk tu. Padahal, aku pakai baru berapa sem. Kawan aku kata... Aku ni memang tak sayang harta benda. Suka suki dia orang je cakap macam tu. Kalau tak sayang, baik aku campak dalam sungai kan? Kan.. Walaupun hp baru dah ada.. Hp lama still guna lagi.. habis madu, sepah aku tak buang okie.. aku guna semua..  Tapi aku tukar kad sim je lah.. Tak kan nak pakai sampai 6 hp & 6 kad sim. Tokie balak pon boleh muflis. 


P/s- Thanks mama.. sponser beli hp.. Say NO sugar mum & dad... ~lol~

...Cerita Tamat...

11 January 2011

Hantu FB Menyerang Prince

...Cerita Mula...

Hye all, selamat petang. Kalau korang perasan. Semalam dengan hari ni. Banyak hantu hantu dalam FB yang berkeliaran. Tak habis habis gangu hidup aku. Yang paling aku geram, benda yang sama dihantar dekat aku. korang bayangkan, kalau friends aku 2000 ribu lebih. separuh send benda yang sama dekat chat box? apa korang rasa? nak maki? Nak marah? or nak gelak sampai pagi? Cuma korang jer tahu jawapan dia.





Aku rasa, korang pon ada dapat benda yang sama. Dengan bangganya aku nak copy paste ayat tu. "Facebook yang baru. Kami akan menghantar mesej ini sekitar untuk melihat apa ahli aktif atau tidak. Jika anda aktif sila hantar ke minimal 15 pengguna lain menggunakan Copy + Paste untuk menunjukkan bahawa anda masih aktif. Mereka yang tidak menghantar mesej ini dalam masa 2 minggu akan dihapuskan tanpa ragu-ragu untuk mencipta lebih banyak ruangan. Kirim ini ke semua teman-teman anda dan untuk menunjukkan bahawa anda masih aktif dan anda tidak akan dihapuskan. Facebook pengasas, Mark Zuckerbe." Pandai pula dia orang translate dalam bahasa Melayu. hahahaha...  

Apa kejadahnya dok send binatang ni banyak banyak dekat aku.  Suka sangat percaya benda mengarut. Aku nak pesan dekat korang semua. Tolong jangan send benda yang sama. Dari korang send benda macam ni. Baik send no topap celcom or hotlink kat aku. Dapat gak gayut lama.

...Cerita Tamat...

10 January 2011

Tah Apa Apa..

...Cerita Mula...

Urrmm.. Bila aku buka jer blog, rata rata cerita pasal AJL malam tadi. Hampir 80% pasal AJL. Aku pon dah nak bosan baca. Ada yang memuji, ada mengutuk tak kurang juga yang kecewa artis pilihan mereka tak menang. Nasib baik lah aku tak minat sangat AJL ni. Tapi, teringin juga nak komen apa yang patut.

Aku rasa, AJL yang paling bosan. Pengacara  yang sangat bosan. Walaupun mereka cuba membuat lawak yang  agak bodoh. Tapi aku still bosan. Sepatutnya kalau dah 3 orang yang mengacarakan, sure meletop kan? Tapi biasa biasa jer. Tak ada yang menarik. 



Korang jangan nak pelik pulak, tetiba aku masukan pic budak budak ni. Sebenarnya aku nak bagi dia orang polular sikit dari aku. Kalau masuk pic artis? sah sah lah dia orang dah terkenalkan.

So, tahniah kepada mereka yang menang. kepada yang kalah. Tahun depan ada lagi. Relax lah. Jangan nak sedih sedih. tahun ni korang tak da rezeki kan. Tahun depan jom lawan dengan aku pulak. Teringin nak masuk AJL. Tajuk lagu? Tunggu dan lihat je... Hahaha.. ( mood perasan nak mampus).

...Cerita Tamat...


06 January 2011

Ada Aku Kisah?

...Cerita Mula...

Hahaha.. Korang jangan nak terkejut beruk pulak. Tetiba aku nak update sampai tiga (3) entry untuk hari ni. Biasalah, bila tahap bosan dah menghantui diri. Tiga entry aku bagi. Amik kau. Baca jangan tak baca. Baca sampai kepala korang pening lalat. Tapi kan, entry hari ni aku just nak luahkan perasaan. Aku tak tahu nak luahkan dekat siapa? Kalau korang tak sudi nak baca pon aku tak makan hati sangat. Aku dah biasa.

Korang nak tahu, rutin harian aku? Pagi, petang, siang, malam. 24jam depan hp. Celik biji mata picit hp. Nak mandi pon bawa hp, makan dengan hp, tidur dengan hp. Hp dah macam GF sepenuh masa aku. Dimana ada aku, disitu ada my hp.

Aku paling geram bila aku syok sendiri. Kalau nak ikutkan 320% aku je yang mesej orang. Nak tunggu korang yang mesej. Kompom  hp aku tak bedering. Sure bateri boleh tahan 1 minggu. Sure aku boleh koma tak dengar bunyi hp.

Korang nak tahu, sakit tak hati kalau asyik aku je yang tanya khabar? Nak kata DIA busy? Aku pon busy dengan bisnes kat rumah ni. Ada masa nak mesej dia. Tapi kan, dia tu.. macam tak faham. Macam tak ada perasaan. Aku rasa macam kurang kasih sayang dowh. Macam terabai lagi terbiar. Kadang kadang aku terfikir, tak kan tak ada sekelumit pon aku di hati dia. Aku rasa diri aku sangat terabai sambil disisihkan.


Godek punya godek.. Jumpa pulak dengan pic ni. So,tanpa rasa segan silu. Aku publishkan pic ni. Hik3..

Ekceli orang lain yang selalu amik berat tentang aku. Bila aku cerita dekat dia. Sure aku kena maki & caci. Tapi, bila tak cerita, aku makan hati pulak. Susah sangat ke nak send satu mesej dekat aku. 1 sen jer. Kalau tak cukup kredit. Meh mintak kat aku. Setakat topap RM10 bila bila masa aku boleh bagi. Bukan nak cakap besar, tapi sakit hati dengan DIA. Marah dengan dia.  Kot rasa diri tu dah malas sangat pon. Apa salahnya call. Tak rugi pon. Asyik asyik aku je yang call. Argh.. emo ni.. ( Kot aku layan orang lain tahu pulak marah, kalau dia? Sure boleh buat  drama bersiri sampai 200 episod.  Kalah drama UPIK ABU & LAURA.. Ada je alasan.)

P/s- Aku rasa dah cukup 1 page aku mengemokan diri. Thanks sudi membaca luahan hati prince. INGAT tiada niat untuk meraih simpati dari korang semua. Kepada orang yang aku maksudkan, kalau tak suka aku kacau hidup kau. Aku tak kisah. Aku tak mau bertepuk sebelah tangan. Bunga bukan sekuntum, Gajah bukan seekor, Pokok bukan sepohon Aku nak riak lagi takabur ni. Kalau aku hentak kaki, kompom belari lari binatang kat zoo kejar aku nak minta sign. So, renung renungkan dan selamat beramal.

...Cerita Tamat...

Baik-Baik Sayang Vs Trouble Is A Friend

...Cerita Mula...

Aloo… Prince di sini. So, macam biasa lah. Petang ni aku cuma nak cerita pasal hiburan. Tanpa hiburan sure otak aku serabut.  Sure aku jadi malas. Ekceli aku ni bukan peminat setia lagu. Aku dengar pon ada sebab yang tersendiri. Kalau tak sedih.. Mesti aku gumbira.. Kalau tak..  Mesti aku rindu dengan someone.. Kalau tak pon mesti aku tengah emo. Macam macam ada kan? 

Bila dengar lagu baik baik sayang mesti aku rindu dengan someone. U know, banyak kenangan dengan dia bila dengar lagu BAIK BAIK SAYANG. Bak kata pepatah, Lagu baik baik sayang seperti scandal dengan prince. Memang tak boleh dipisahkan. Kalau dipisahkan, kompom sumbang bunyi dia. Urmm.. ( Pepatah yang aku reka sendiri, tidak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia.. okie.. )


 Ni barulah muka tension.. Muka yang tak mandi lagi. Tapi nampak macam mandi kan? Ngee...

Lagu kedua pilihan aku petang ni, Trouble is a friend. Lagu ni lagi super duper puaka. Dulu masa aku kecil, aku tak suka dengar lagu ni. Ngee... Masa untuk menipu korang semua.. hahahaha. Ye lah, rentak dia macam mengada ngada. Dengar sekali pasti nak maki. Mendayu sangat rentak dia. Lagu ni pon orang yang paksa aku dengar. Dengan paksa rela aku setia medengar lagu yang tak berapa sedap didengar ni. 

P/s- Mesti korang bosan dengan entry ni. Tapi nak buat macam mana. Aku terpaksa bekerja keras untuk memikirkan entry yang sesuai. Aku kena juga  meng”UPDATE my lovely blog. Suka tak suka korang layan je lah. 

...Cerita Tamat...

Menghitung Hari

…Cerita Mula…

Hye all, selamat petang. Apa korang rasa kalau stay dekat rumah berbulan  dan berhari hari? Bosan? Tension? Suka? Gumbira? Sedih?. Apa apa pon korang je tahu jawapan dia. Tepuk tangan tanya kawan. Boleh? Ekceli, aku sangat bosan. Sangat tension. Aku tak da kawan, tak ada teman. Aku rasa sangat sunyi. Mesti ramai yang tanya kenapa aku tak buat part time kan? 

Hahaha.. Part Time? Sure my mum & my dad tak bagi. Dia suruh aku dok dalam rumah. Then, teman my mum yang tinggal sorang kat rumah waktu siang. U know, My bro & sis seminggu sekali balik rumah. Mesti korang sedih dengar story aku kan. Kalau tak sedih sila lah sedihkan diri korang semua.

Hahaha..Ini dia..aktiviti yang harus aku lakukan hari hari.. Makan.. dan terus makan..

Urmm.. kalaulah boleh mengajar awal. Sure aku dah pergi sekolah. Tapi kan, bulan 2 baru mengajar. Tak sabar nak berbakti kat sekolah. Tak sabar nak jumpa dengan anak murid, tak sabar nak jumpa dengan cikgu & cikgi.. Cehh.. poyo jer ayat aku kan? Apa apa pon aku syukur sangat sebab boleh makan free, bangun & tidur ikut suka aku. 

Kalau korang nak tahu, hari hari aku berangan. Berangan bila nak jadi kaya, bila nak dapat jodoh, bila nak dapat kerja, bila nak buat reunion dengan geng AT45. Macam macam aku pikir. Biasalah, aku cuma nak menghabiskan cuti aku dengan berangan sepenuh masa. Mana tahu, angan angan boleh jadi kenyataan. ~lol~.

…Cerita Tamat…

03 January 2011

Tertekan With Someone

...Ceita Mula...

Salam semua, ekceli masih belum terlambat nak wish Happy New Year dekat korang . U know, Prince tak da masa nak update blog. Line streamyx masih lagi problem. Dah berkali kali buat aduan tapi masih tak da tindakan susulan. Biasalah, kes kes terpencil memang macam ni. Memang lembab dia orang bertindak. Agaknya makan gaji buta kan.?

Selamat ada cc yang agak lembab dekat My Kg ni. Boleh juga update blog. Kalau tak, kompom my blog dah berkulat kan? Ok lah, sebenarnya aku sangat marah dengan manusia yang agak plastik, Tipuware, Papaware & Mamaware ni. Tak habis habis nak gangu hidup aku.

Kalau korang nak tahu, dalam diam diam dia tikam aku dari belakang. Kiranya dia ni musuh dalam selimut . Kalau korang tak faham sila buat buat faham okie. Sanggup dia burukan aku dekat orang lain, Then fitnahkan aku pulak. Apa nak jadi dengan budak sekarang ni. Harapkan ada degree jer tapi otak letak dekat kaki.

Yang aku nak marah tahap dewa, ada juga yang suka mungkir janji. Janji is Penipu. Penipu is Janji. Kalau dah berjanji, SILA PEGANG PADA JANJI OKIE. Aku paling benci dengan orang yang mungkir janji. Tapi tak apa, aku bagi lagi SATU PELUANG. Kalau lepas ni dia mungkir JANJI. WAIT & SEE... ( mood nak ugut orang.. hahahah) 
 
P/s- Betul ke? Kalau cemburu tandanya sayang? Ada sebarang komen? Perlukah kita nak berpura pura baik depan orang yang kita sayang, sedangkan kita sentiasa kena tipu dekat dia? So, Tepuk dada, tanya selera.

...Cerita Tamat...