Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

24 January 2012

Setiap Pertemuan Pasti Ada Perpisahan

...Cerita Mula...

video

Pertemuan kita di suatu hari
Menitikkan ukhuwah yang sejati
Bersyukurku kehadap Illahi
Di atas jalinan yang suci

Namun kini perpisahan yang terjadi
Dugaan yang menimpa diri
Bersabarlah diatas suratan
Kutetap pergi jua

Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Mencari hidayah dari pada-Mu
Dalam mendidikan kesabaranku
Ya Alloh tabahkan hati hamba-Mu
Diatas perpisahan ini

O.. uwo.. ho..
Teman betapa pilunya hatiku
Menghadapi perpisahan ini
Pahit manis perjuangan
Telah kita rasa bersama
Semoga Allah meredhoi
Persahabatan dan perpisahan ini
Teruskan perjuangan

Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Senyuman yang tersirat di bibirmu
Menjadi ingatan setiap waktu
Tanda kemesraan bersimpul padu
Kenangku di dalam doamu
Semoga… Tuhan berkatimu

Oo.. ho.. o…

P/s- Lagu ni khas untuk kawan-kawan tempat kerja, best friends yang selalu temankan aku makan, shopping, jalan-jalan, tengok wayang & bercuti sepanjang aku berada di Melaka... lagu terakhir sebelum aku tingalkan korang semua kat Melaka ni.. Serious sedih nak berpisah dengan korang semua.. Doakan kejayaan aku yew.. Thanks all.. love u so much.. :(

...Cerita Tamat..

10 January 2012

Terima Kasih.. :)

...Cerita Mula...



P/s- Thanks kepada peminat yang sudi bagi hadiah ni.. 

...Cerita Tamat...


06 January 2012

Cara Nak Melupakan Orang Yang Kita Pernah Sayang

...Cerita Mula...

Hye all, morning... Pagi-pagi aku dah cerita pasal cinta dan sayang-sayang ni. Ada juga yang cakap prince dah buang tebiat. Ekceli aku nak berkongsi dengan u all semua macam mana aku melupakan seseorang yang pernah sayang suatu ketika dahulu. Serius aku ambil masa 2 bulan lebih untuk melupakan dia. Okay u nak tau macam mana aku lupakan dia? 

1. Jangan Terlalu Ingatkan Si Dia

Okay.. Ni yang paling penting sekali. Aku tahu.. Kalau baru putus cinta. Pagi petang siang malam korang asyik ingatkan dia.. Confirm mandi tak basah, makan tak kenyang tidur tak lena kan. So, jangan jadi bodoh.. Kalau nak ingatka juga.. boleh.. Tapi ingat apa benda  yang dia buatkan u all sakit hati.. Cuba ingatkan kejahatan yang pernah dia buat dekat u all.. Contoh.. Dia curang dengan lelaki or perempuan lain... Dia ada ramai scandal.. dia suke korek hidung sambil jentik kat muke korang. Secara tak langsung hati kita sakit.. So... lagi cepat kita lupakan dia... 

2. Mencari Pengganti Lain

U all ikut je prinsip aku.. patah tumbuh hilang berganti.. Bunga bukan sekuntum.. Kalau pergi  satu, satu bas yang datang.. Tapi.. memang tidak dinafikan..  Memang susah nak cari pegganti.. Tapi, u all percaya atau tidak.. Aku boleh mencari pegganti dalam masa kurang dari satu bulan.. Nak tahu macam mana? Yeahhh.. Face Book, Twitter, My Space, YM, Skype & Tagged. Semua ni laman sosial yang boleh digunakan untuk mencari pasangan. Korang boleh pilih nak jenis macam mana.. yang cantik.. yang hodoh..  hidung mancung.. mata juling.. gigi jongang.. semua ada.. pakej 3 in 1..  Mula-mula u all kawan lah biasa-biasa dulu..Ingat.. jangan nak lebih-lebih.. Nanti dia cepat bosan...  Kalau rasa serasi.. Go on jew..  Jangan nak jual mahal sangat.. Macam aku kan.. Aku just ambil 10 yang terbaik, then lakukan proses penapisan.. Serius aku cakap.. Benda ni memang berkesan.. Memang aku dapat lupakan dia.. 

3. Manfaatkan Waktu Yang Terluang

Aku nak nasihatkan u all semua jangan selalu duduk bersendirian, dok sorang-sorang dalam bilik or jadi kera sumbang. Nak tau sebab apa tak boleh? Sebab korang akan selalu ingat dengan si dia walaupun korang cuba nak lupakan si dia. Aku nak nasihatkan supaya carilah aktiviti yang berfaedah.. Contoh, window shopping dengan kawan-kawan, main dengan kucing, keluar dengan kawan-kawan.. Kalau paling malas pon.. U all chat lah dengan kawan-kawan or main game dalam FB.. Kalau rumah tak da intenet.. Cara yang paling terbaik.. Karok sampai pagi.. Selagi tak mengantok.. korang karok lah.. Then cari kawan seramai yang boleh.. Sebab cara ni sangat berkesan...



My friends cakap prince semakin gebu.. Gebu kat mana pon tak tahu.. Aduh.. macam-macam lah kawan-kawan aku ni..  Jom ramai-ramai gelakan aku.. auwwww.. :p

P/s-Okay.. cukup lah 3 jew dulu.. Aku dah malas nak taip.. Yang pasti.. Cinta tu ada dimana-mana saja.. Bak kata pepatah.. Bercinta biar satu.. Berscandal biar beribu.. hahahaha.. boleh tak macam tu? kalau my baby  baca pepatah ni.. Sure kena ikat kat pokok kelapa sambil kene gigit dengan kerengga.. wakakakaka...

...Cerita Tamat...


04 January 2012

Grand Lexis, Port Dickson (Part 3)

...Cerita Mula...

Hye all, morning.. Happy New Year.. Ekceli tak da apa yang menarik nak dicerita.. Just nak masukan pic yang telah berkulat.. Pic tahun lepas.. Seperti yang dijanjikan 30 DEC 2011 aku gi bercuti dengan my best friend.. So, u all layan  je lah pic percutian kita orang ek..


Okay.. ni pemandangan dari dalam bilik..aku tangkap dari ruang dapur..


Ni ruang tamu.. U all tengok..Tengah-tengah bercuti pon sempat lagi nak online.. Ni tengah kerja okay.. Chat dengan my student.. 


Aku sangat tertarik dengan katil ni.. siap ada tangga lagi.. Memang unik sangat.. Tengah-tengah siap ada lampu lip lap lagi...


Okay.. Model untuk swimming pool.. Uncle Husni.. lol..



Ehh... Ada pulak pic orang tua ni.. Kot sekali tengok.. macam pandai berenang je kan.. Tapi kan.. Indah khabar dari rupa... Bila lah aku  nak pandai berenang ni.. :p


Muka budak baru bangun tido.. Bangun-bangun terus cuci mata kat kolam.. lol...




Yang part ni paling aku tak boleh blah.. Part saja-saja nak test camera 8 mpx.. Serius .. Samsung Galaxy S II memang terbaik lah.. Kualiti dia sangat okay.. dh mcm I Phone 4...


Dimana ada Prince.. Di situ ada pic.. 


Amik kau.. Ini bukan kaki gergasi.. Ini kaki aku yang baru cedera parah disebabkan terkena bucu kolam..




Masa untuk melantak Pizza.. 

P/s- Kalau korang nak gi bercuti.. Tak payah lah pergi masa cuti sekolah.. Nak tau sebab apa? 1st.. Harga dia dua kali ganda mahal.. Kedua.. Orang ramai yang amat.. Sesiapa yang masih belum gi bercuti di Grand Lexis, PD.. Korang try lah.. Memang best.. Hotel dalam air.. Dalam bilik ada kolam renang.. Yang penting dapat merasa dok hotel mewah.. Setakat ni.. Grand Lexis merupakan hotel 5 STAR dan yang paling mahal kat PD. Walaupun mahal memang puas hati... Thanks kawan-kawan yang sudi temankan aku gi bercuti.. :)

...Cerita Tamat...