Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

31 December 2009

Bestnya KECEWA CINTA!!!

Apabila kita benar-benar sayang, dan amat menyintai seseorang, dalam diam, dalam tiba-tiba perpisahan berlaku. Kecewa dengan cinta, kekasih hambar, lenyap kemesraan… Malah, kadang tanpa dipinta, tanpa info, tanpa ruang atau sebarang perbincangan… bamm! HILANG!

Best kan? Siapa kata kecewa cinta itu menyakitkan? Yes…betul…apabila kecewa, kita akan berduka, buat apa pun tak kena, yang hidup bagai tiada guna, sorak sorai bagai sunyi saja, malah letih dan kerinduan untuk bercinta…
TETAPI, cuba keluarkan diri anda seketika dari tubuh yang dikecewakan itu dan perhatikan kenikmatannya…

    * Berjurai-jurai air mata yang jatuh dari mata…puas rasanya
    * Rindu sehabis rindu yang tidak pernah orang lain dapat rasa dimana-mana
    * Sakit hatinya tak terkata, bagai mahu meletup jantung
    * Kegelisahan, keresahan, tercari-cari mana silapnya
   * Menjerit, meraung sekuat hati dengan satu kekuatan yang tiada siapa boleh   
      menghalang dan           Seribu satu rasa lagi yang kita dapat alami… 


Bukankah semua ini hanya dapat dilakukan jika kita dikecewakan? Siapa yang dapat merasa seperti kita rasa? Perit, pedih, sakit, sedih, jiwa lara, hati luka…tiada siapa yang dapat merasakannya melainkan kita yang kecewa… BESSSST!! ;)
Honestly, Kita selalu terima 3 pertanyaan ini,

    * “Bagaimanakah untuk melupakan dia yang pernah kita cinta?”
    * “Bagaimana untuk hilangkan rasa rindu pada bekas kekasih?”
    * “Bagaimana untuk jauhkan cinta padanya dan kekecewaan lalu?”

Hahaaha... jawapan memang mudah. Semuanya berada di hujung jari anda..., “TIDAK PERLU!” YES!…Tidak perlu lupakan, tidak perlu hilangkan dan tidak perlu jauhkan!

Why??…the answer is easy!

1 ~ Dia yang sekian lama kita cintai, bertahun sayangi, berkurun lama kasihi…Mana mungkin kita lupakan? Orang yang kita benci pun kita tidak dapat lupakan, inikan pula orang yang pernah kita cintai? So, tidak perlulah kita bersusah payah untuk melupakannya. Okey, aku dah break…damned! But, lebih baik aku nikmati pengalaman yang tidak ternilai ini ;)

2 ~ Rindu akan bertamu setiap kali kita kesunyian…so biarkan, enjoy it! Yes, dia kecewakan kita..dan biarlah dia tak rindu kita, kita nak rindu dia…kita nak have fun with this feeling, so what?! It’s my life…Bila ada yang lain …aku rindu orang lain lah pulak haha :)

3 ~ Menjauhkan diri dari pengalaman cinta yang lalu dan kekecewaan dulu tidak akan membuatkan kita bahagia, sebaliknya jika kita take it as a lesson…something yang dapat kita pelajari dari kesilapan lalu, maka ianya akan menjadi sesuatu yang menguntungkan! Embrace it!!

    SO, Sometimes, kita kena hargai saat kenikmatan ini, nikmat kecewa, saat yang amat menghancurkan jiwa. Ingatinya, abadikannya…it makes us wiser, YES! Kerana nikmat dikecewakan akan menjadikan kita …seorang yang lebih strong, lebih bijak dan lebih berjaya di dalam percintaan yang akan datang!

“Berlakunya perpisahan, kerana akan berlaku satu pertemuan baru. Berlakunya kekecewaan kerana akan berlaku satu kebahagiaan baru!” 

P/s...…so kenalah rasa Besssstnya kecewa, sebab Bestnya kita nak akan dapat cinta yang baru , YAHOO!!

12 comments:

Anonymous said...

Prince Zuhairi.. awak dah putus ke dengan si dia.. kenapa dalam blog awak macam orang putus cinta je. ha3.. just nk tau je.. tu pon kalau awak nak kongsi...

Anonymous said...

dah dapat cinta baru ke? sape yang betuah tu?

ein said...

hairi, best ouhh post neh.. tp kan ein xbleh lupekan dye sbb ein still syg dye.. & ein berharap dye dpt kmbali dlm idop ein.. ein prlukan dye!!!

HairiAks said...

oo..Ein..
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan..
kalau kita takut untuk berpisah...
jangan kita berkawan..
hairi faham perasaan Ein..
So.. sabar ok....

Anonymous said...


This post is really good. I will post a link on Digg later:0)))

Anonymous said...


As I web page possessor I really believe the information here can be rattling wonderful, appreciate it for the hard perform.

Anonymous said...

The only thing these pills are able to do is help increase the blood flow to the penis, thus resulting in harder erections only lumigan price If not, you'll have just wasted your time reading this article for nothing
After all, you go through all that work and stop the diet, and then you'll just get that weight back even faster than before, because you've taught it to anticipate starvation cymbalta Many people use antidepressants when therapy, exercise, or self-help strategies would work just as well.
Dirt is the enemy so get rid of it Viagra for women Whilst it is not yet fully known whether or not this therapy enables you to be able to get rid of your tinnitus and cure yourself you are able o somewhat lessen the symptoms at least
Eyestrain means different things to different people iressa price Since elevated levels of insulin from a diet high in refined carbohydrates interfere with fat-burning and promotes fatigue, the key to weight loss is simply to normalize concentrations of this fat storage hormone in the bloodstream
You should visit my website and I am sure you will no more ask the question - does resveratrol work Didanosine with no prescriptions Then what are the general advantages for both baby and mother? Breast feeding allows the mother to produces hormones with endorphin effect that gives relaxed feeling for the mother

Anonymous said...

10 Minutes of Vibration training is equivalent to 1 hours training at the Gym lumigan You have to be patient and determined in order to follow the routine that is described below for you to follow
Stay away from fitness programs that seem too good to be true cheap cymbalta Have you tried weighing the ups and downs of taking antidepressants? Is there still any reason in it?
By adding more good bacteria to your diet such as yogurt you could be evening out the bad bacteria in your body Viagra for women price I am taking daily a natural nutrition supplement to get synergy as well as to ensure holistic approach to my nutrition plan
This consists of foods that may come under the headings of Carbohydrate, Protein, Mineral Salts, Vitamins, Fats and Fibre cheap iressa It's easy to see why natural penis enlargement exercises have gained so much notoriety in the past years
Patients can experience Tinnitus in one or both ears and seems to come from within the head Luvox * Fried food, which is difficult to digest and puts a strain on bile production and supply

Anonymous said...

The major body systems of the baby will eventually begin to develop, and the heartbeat can be detected by the sixth week. how can i get internet. Other causes include drastic changes in the lifestyle, habit of smoking, drugs, poor nutrition, alcohol and inactivity y. best private proxy

Anonymous said...

Check with friends and relatives who have gone in for such a treatment., download linux for windows. He or she must make sure that they only choose one correct question. While the capitalist perspective will be arguing more on the need to have private health care, other perspective seems to stress the need to have public health care. openvpn encryption. If only because enjoy her impersonation then to imitate sedulously, the effect will be abated. mac ipsec

Anonymous said...

When in trouble various methods have been used to create a quick and easy ramp viagra uk online Once you get rid of your brown spots you are going to look a heck of a lot better and more confident, too But keep in mind that it is important that you have to choose the right pills to use buy generic cialis For example, reverse osmosis will remove lead, but it typically costs ten times as much as a purifier with an ion exchange step

Anonymous said...

[url=http://www.magicaudiotools.com/convert-flac-to-mp3]convert flac to mp3[/url]