Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

27 December 2009

TIPAH TERTIPU LAGI... ADUH...TOLONG..!!!!!

Hari ini seawal jam 11.00pagi aku telah bangun tido.. Rasanya ari ni  paling awal aku bangun.. kalau tak paling awal pun jam 1ptg.. dengan semangat yang berkoba-koba ni.. mesti lah ada sebab nape bangun awal kan? Ingat suka2 ke aku nak bangun awal. Sebabnya nak gi shopping dekat TF VALUE-MART ( Peh…. nama penuh suit….).hahahahhahaha

Nak dipendekkan cerita, aku pon ajak lah housemate aku g skali.. Mie & Hasnan. Sebab kat TF banyak offer ari ni.. lagipun kita orang semua nak beli BOX 5 TINGKAT MAXONIC… kalau dengar  nama Box ni.. nampak macam Gah & Vogue. Dalam gambar memang cantik.. tuhan je yang tahu kecantikan & kebesaran box ni.. tapi…… mmmmmmm…..

Kalau untuk harga bukan Ahli RM39.90 tp klu ahli kad TF harga dia RM29.90. (mak ai.. siap sebut harga lagi..mcm nk promote barang lak..hahahah) tu x kisah lah harga tak penting..yang penting cantik & besar… disebabkan kad TF untuk umah kita orang Si Ikhwan tu bawak balik Sarawak.So, dengan muka x MALU & MUKA TEMBOK aku pon gi lah pinjam kad Wan Besut.. Thx wan bg pnjam kad ko…( Jasamu ku kenang…hahahahaha).

Si Mie & Hasnan dah jalan dulu gi TF aku lambat sikit. Bile sampai je kat TF.. tengok si mamat doa orang tu ngah leka tengok baju, bantal & Toto..(macam lah nak beli sangat... last2 x beli pon...wakaka.. ops.... sory.... terover lak mulut ni...)  tapi dia orang x kisah pon... dah takdir kan... cari dok cari x jumpa lagi box yang VOGUE dlm kertas yang dia dok poskan kat umah...
Muka2 ceria mangsa2 yang tertipu.. (Poyo je budak2 ni... 
bangga lah tu dapat masuk blog Prince Zuhairi).

Patut lah x jumpa binatang tu coz  dok kat bahagian luar rupa2 nye.. ye lah benda murah kan... tapi x kisah lah.. bila sampai je kat bahagian tu.. rasa teruja lak... memang cantik gila box tu.. tetiba je datang sorang girl & atok yang agak POYO kat situ nak tengok gak box tu gak.. bile tgok je harga x sama dlm IKLAN.. atok & girl pon x jadi beli...sah2 lah kami pon x beli...  dah lah mahal dekat nak RM60, then yang dalam gambar tu nampak je besar... rupa2 nye besar lagi mangkok jamban dalam toilet aku... nak simpan ikan bilis 100g pon x muat... aduh... Keji sgt2.. sakit hati... memang tertipu... TIPAH TERTIPU....... indah khabar dari rupa.....  

Pas tu dengan rasa bangga diri & poyo... kami masuk balik dalam TF tu.. sebab nak cover malu punya pasal.... Aku beli lah air NUTRIGEN FRUIT NATION Guava Juice.. Helmi Epal.. Hasnan lak Grape.. bkn nak mengutuk apa... dah lah x sedap.. rasa macam dah basi..kot bagi kucing & kambing kat luar pon x mau minum.. binatang tu pon pikir 10 kali nak minum ke x... patut lah TF wat promosi.... GERAM2... macam nak menghanjing je kat dalam tu.... selamat lah kami ni penyabar kan...

P/s.. sape2 yang nak gi shopping tu.. pastikan jangan tertipu macam kami bertiga ni... sakit hati... So, jadilah pengguna bijak.. Berbelanja mengikut keperluan jangan mengikut nafsu.. hahaha..(dah mcm ustaz lah pulak....wakakakaka)



4 comments:

نورالهدى said...

lawak lah cte nih....
org blaja keushwanan pon kne tpu gak ke??
mushkil2

HairiAks said...

hahhahah.... mmg lawak..tp tu lah realiti dunia skrg ni.. kte ni blaja teori je.. tp ble praktikal hampeh... nk wat cm na..dh takdir.

buFFstaR said...

len kali jgn tertipu lg k...tgk dlu b4 shopping....

HairiAks said...

Baiklah cik Lyn.. pas ni Hairi lebih hati2 lagi... x mau tetipu lg.. tambah2 dkt TF... trauma ni... tuhan je yg tau...