Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

31 December 2009

TAMAN NUSA: TRAGEDI 31 DECEMBER 2009.

( Tengok Abang bomba tu ngah check umah kita orang..dengan lori sekali...  terbakar x da lah besar mana.. yg penting kita kena VOGUE..hahhaha.. peduli apa aku...)
Hari ni punya STORY  memang best sangat2.. ye lah.. buat  pertama kalinya pintu rumah diketuk macam nak roboh oleh anak jiran aku.. anak sape lagi.. sah2 lah anak Prof. Sebelah tu... mula2  ingatkan budak2 umah ni main2 ketuk2..dekat 2 minit gak dia ketuk... sian kat budak tu..hahahah... bila buka je pintu... tengok2 terpacak muka budak tu... aku pon pelik gak.. x pernah2 datang umah ketuk pintu kan.. ingatkan nak jemput makan kenduri kat umah dia.. pas tu dia tunjuk kat atas.. Ingat lagi ayat dia... BANG..BANG... !! umah abang terbakar lah... ingatkan dia main2.. cam biasa lah... aku pon cakap ye ke? X da  pon... aku tengok kat dalam OK JE... smua selamat.. x da pon api dok memancar & meletop dalam umah... sekali dok tengok kat atas kepala... Api MEMBARA.. dah nak hangus wayar utama suis umah kat luar...
(Ni Abg TNB lak tlg repair wayar yang terbakar tu.. Thx ye..kalau tak bergelap lah budak2 ni..  Then,tu lah muka poyo2 budak ni..org risau umah terbakar dia orang sempat lagi suruh tangkap gmbar.. sebab dia tahu.. aku nak masukan dalam blog...  Bangga lah tu dapat masuk blog aku...)   
Apa lagi... sebagai ketua umah yang paling VOGUE  dalam umah NI.. yg memegang jawatan 5K (KESELAMATAN,  KEROHANIAN, KEWANGAN, KEBERSIHAN, & KEBAJIKAN) sah2 lah aku kena bertindak sepantas kilat.... 1st sekali cam biasa lah... aku menjerit meminta TOLONG.....Tolong.... dengan gaya& nada paling sexy sekali. Kot ko orang ada time tu.. mmg sure teruja...hahhahaah... bukan minta tolong kat jiran sebelah... tapi suruh badak2 umah bangun dari tido... Tapi hampeh.. smua wat bodoh je... x kisah lah... semua pintu bilik aku ketuk...tapi wat bodo je bdak2 ni..sakit hati...
Aku dah cuak tahap GABAN  ni.... aku pon g dapur nak amik air 1 baldi nak padamkan api tu..tp x jadi... takut litar pintas lak.. Then... Pikir Dok Pikir... akhirnya jumpa kayu panjang untuk bersihkan sawang labah2 tu... binatang tu lah jadi mangsa... apa lagi dekat nak 10 minit gak nak padam... padam belah kiri, belah kanan terbakar,padam belah kanan belah kiri terbakar balik...ADUh... penat wei....  keluar gak peluh JANTAN aku.... tapi dengan pengalaman 20 tahun sebagai  pemadam api..Akhirnya berjaya aku padamkan... rasa bangga dengan kebolehan yang aku ada ni....wakakakaka....
    Bila dah padam baru lah budak2 umah ni turun... dengan muka x bersalah boleh dia orang tanya rumah depan ke yg terbakar? Sakit x hati kalau ko orang dengar...? siap kutuk aku lagi... tambah2 si IkHWAN & CD tu.. mulut Very NERAKA... dah penat aku menggunakan vokal suruh dia bangun tolong padamkan api.. tapi semua wat bodo je... dia ingat rumah depan yang terbakar.... ni lah ragam2 housemate ku..
    Cam biasa lah... terus aku suruh Ikhwan call TNB wat laporan... lepas je call x sampai 10 minit datang lak pasukan BOMBA.. aku pon dah cuak ni.. kalu datang naik keta or van x kisah lah.. ni datang 1 Lori... puas aku pikir.. bila masa aku call bomba.. tiba2 je dia datang... macam meriah lah pulak kat taman ni..semua orang datang kat depan umah... datang tengok..kalau api dia besar ok lah jugak orang datang...tapi..api pon x da... BOMBA tu dok mengedik nak datang lak...  rupanye..Prof. sebelah tu call... sebab dia ketuk umah aku..tp x buka pintu.. Tp ok gak dia call bomba... sebab bila lg nk popular di mata jiran2 kat taman ni yg sombong2... 24jam kunci pintu.. nk bermesra2 pon x dapat.... apa2 pon THx Prof.. sebab call bomba tu.. klu x memang dah jadi daging panggang budak2 ni...
    Lebih kurang 20minit TNB lak datang... semua benda dia tukar... barang lama tukar barang baru... ok lah tu... THX ye En. TNB....
Rasanye ni lah penutup cerita untuk tahun 2009, selamat tinggal 2009 dan selamat datang 2010.. Selamat Ttahun Baru & Happy New Year...

2 comments:

Anonymous said...

sah2 bdk2 umah ko sume gile...nasib baik xteruk,kalo x makin kurang la jejaka2 xmacho kt kls at45...

buFFstaR said...

kelakar la cete ko harry.....besh!!!