Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

10 February 2011

Siapa Cakap Senang Nak Jadi Cikgu?

...Cerita Mula...

Hye all, hari ni genap 4 hari di SMKBJ. Sape kata senang nak jadi En. Cikgu Bitara. Memang penat + Tired + Capet + Letih = Nak Koma 1 minggu. Aku rasa bersalah dengan En. Blog ni. Aku tak ada masa nak mengupdade. Aku tak ada masa nak bershopping, tak ada masa nak bersukaria dengan kawan kawan.

Ekceli aku sangat busy nak siap kan RPH, hari-hari kena buat benda ni. Kadang kadang sampai nak gugur rambut memikirkan aktiviti apa yang nak buat. Yang tu baru RPH. Tak masuk lagi relief class. class petang, meeting, semak buku student. Aku rasa, jiwa aku dah deselaputi dengan buku yang bertimbun atas meja.


Bila Prince Mula Mengajar.. :)



Yang ni belum masuk ragam student dalam class, kadang kadang macam nak kena kencing manis tengok ragam dia orang. Alhamdulilah aku masih okie lagi. masih boleh berjalan, masih boleh bertahan dan masih boleh mengajar. Aku harap sangat sangat tak masuk ICU dengan kerenah student sekarang.

P/s- Bukan senang nak jadi guru kalau kita belum bersedia. So, mereka yang nak jadi guru. Make sure korang dah bersedia dari semua aspek. Hari hari tidur lewat nak siapakan tugas. Penat dowh..


...Cerita Tamat...

7 comments:

ayie said...

huhu..smoga cekal menjadi guru yang berkaliber..hehe

Nurul Mazni said...

patotlah lame tak nmpak hairi update blog..
btw, semoga berjaya dengan kerjaya sekarang!

misluvcoklat said...

tedia,,
sibuk gler rupanya jd cekgu.
nmpk mcm biasa je..huhu

btw, sy pun nk jd cegu .
so, nmpak nye,kta redy dr skrg lah :)

mye said...

smoga tabah r prince..
hehe
btw langsir bru nmpak..
haha

FAIZAL_DEBOT said...

org yg x tau sal profesion perguruan memg senang ckp jer.. katernye jd ckgu senang.. kjalau difikirkan semua kerja ade susah dan cabaran nya.. aku dah rase dah ape kau rase tu.. yg penting kau kene byk sbr, berusaha dan ikhlas mase mengajar.. klu kau ade semua tue i.allah kau rase enjoy mengajar.. gud luck.. :)

LuMos mAXimA said...

yunx~org luar ingt keje cikgu ni senang..diorang x tau punya ssh nk ngadap mcm2 bnde~so wish u gud luck..

AiDa AzRyN said...

hehe.. sabo je la... cabaran tuuu.. :)