Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

19 April 2011

Budak Sekarang Perangai Memang Pelik!!!

…Cerita Mula…

Hye all, ekceli aku nak cerita apa yang berlaku kat sekolah.  Korang nak tahu? Peraturan sekolah memang sangat ketat bermula dari minggu lepas. Student yang tak pakai lencana, tanda nama, tie, seluar kecil & rambut yang kusut masai. Sure jadi mangsa kepada semua guru untuk menyebat  budak ni. Kalau setakat sebat menyebat. Memang  dah jadi tradisi kat sekolah aku.

Aku sangat lucu & very the geli hati hari ni. Korang nak tau pasal apa? Hahaha.. Ni khas untuk anak dara sunti MUSLIM yang masih belajar mahupun bekerja. Aku nak story pasal cara pakai tudung. Aku ulang sekali lagi.. Cara pemakaian tudung. Ramai budak budak sekarang suka pakai tudung yang TAK cukup benang, TAK cukup kain dan TAK cukup sopan. Kalau boleh nak dedahkan, memang dia orang dah dedahkan.

Langkah yang yang diambil oleh pihak sekolah untuk mengatasi masalah ini. Berkuatkuasa hari ini. Semua pelajar yang memakai kain tudung singkat, dan tak cukup benang.  DIWAJIBKAN memakai kain telekung sepanjang hari di sekolah. Apa yang korang rasa bila hukuman ini dilaksanakan? Lucu? Lawak? Serius dah macam orang nak pergi umrah VS haji. Dia orang tawaf satu sekolah dengan pakaian seragam baru.

Aku rasa seperti berada sekolah Menengah Agama Tinggi. Kalau hari hari macam ni, sure displin sekolah akan berkurangan. Korang tengok sendiri macam mana rupa seorang pelajar memakai telekung di sekolah sambil berkeliaran tanpa arah tujuan. Hahahaha..


...Cerita Tamat...


3 comments:

cik pooh said...

haha....mang kelaka...
da bese da tgk tem skola lu....
tp xpena kne larh..hehe:)

FATIN HIDAYAH MUHAMAD said...

ishhh...issshhhh

cik hemo hemo said...

kat sekolah dulu cik hemo macam tu jugak , perempuan buat haji la kalau pakai telekong . haha . kalau lelaki pulak , pakai kain batik kalau tertangkap pakai seluar ketat2 . macam2 da sekarang nih . -_-"