Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

24 January 2010

Cuti-Cuti Malaysia Genting Highlands..

Kronologi Percutian Ke Genting..


9.00am- Bertolak dari Tg. Malim, Then, Berhenti dekat Taman Bahtera untuk beli makanan.

9.20pg- Sebelum sampai Kalumpang, Richard & fauzal ada masalah teknikal... time ni lucu sangat2... baju sejuk Richard termasuk dalam rantai moto.. baju habis koyak.. Then, terus je buang...  kesian kat Richard yang kesejukan bila samapi kat puncak..

9.40pg- Berhenti Makan dekat KuBu Baru. Kat sini hampir2 berlaku peristiwa yang agak lucu & menakutkan.. time ni wan Besut lak.. nak tahu cerita lanjut tanya dia sendiri.. x leh nak komen banyak2...

10.15pg- Meneruskan perjalanan ke Genting, jalan yang penuh mencabar.. pendakian yang agak memenatkan.. Jalan ok je.. x bahaya sangat..  bila dekat nak tiba je kat puncak.. semua kesejukan.. Time ni lah, Mamat2 poyo semua berhenti untuk tangkap gambar...

11.20pg- Tiba di Genting, bila tiba je kat sini.. banyak HOT STORY...  1st Story, time nak cari parking moto dekat hotel.. cari punya cari x jumpa gak tempat letak moto. habis semua aras masuk.. sampai no entry pon kita masuk gak.. tiba2 aku & IKHWAN... #$%#%$#$%%.. nak tau lg tnye dia.. memalukan aku betul.. oh..tidak...



11.30pg- Check In dekat First World Hotel.. bila masuk je bilik rasa macam x puas hati gak.. x memuaskan dengan apa yang dibayar.. berbeza dengan Theme Park Hotel waktu kita orang duduk sebelum ni... tapi x pa lah.. sebab sehari je nak dok kt situ.. 
12.00pg- lepas je bersiap, turun bawah ni.. bila beratur je nak beli tiket.. jumpa ngan Abg. $#$$%#@... siap offer tiket untuk aku lagi.. ayat dia x leh bla... ingat kan dia tu penyamun mana tah...  tah bila masa aku ada hubungan keluarga ngan dia tah.. tapi x pa lah.. mula2 nak main out door je.. nak save bajek la.. dah ada orang nak offer.. so apa lagi.. ikut je lah dia.. dah lah kita orang gi 7 orang.. lepas tu dapat banyak diskaun tu..
- Cuba anda bayangkan, main ALL PARK... cuma bayar RM30 je.. hahaa sape x suka.. biasa dalam 50 lebih lah... kalau outdoor pon dah RM38 hari biasa sabtu  & ahad RM44. tapi aku dpt in & out door cuma RM30 je.. hahahha tu lah namanya rezeki..
- So, apa yang penting.. kalau nak gi bercuti.. 1st sekali senyuman & VOGUE tu penting.. kalau x.. x  kan lah ada orang offer tiket murah & bagi diskaun..


- sekarang time untuk bersuka ria pulak.. semua game kita orang main...  ni salah satu.. walaupun benda ni untuk budak2.. tapi best gak.. pening2 lalat lah juga...


-rasanye yang best skali main Flying Coaste.. yang ni macam terbang dekat angkasa je.. pusing punya pusing macan nak muntah..
5.00pm-  Perut dah bunyi ni.. apa lagi kua cari makan jap.. sasaran utama kedai mamak.. sebab tu je paling murah.. murah2 pun pon dekat RM8 sorang.  makan nasi dengan air..


5.30- sambung lagi main..time ni Albinus dah x larat lagi.. dia balik bilik & aku dengan yang lain meneruskaN perjuangan di Genting.. 


7.00pm- main in door lak.. tapi permainan dia x best sangat.. untuk budak2 ok lah.. tapi budak2 ni x peduli pon.. semua dia orang main. yang penting puas hati...


9.00pm- balik hotel, mandi rehat...  sambil2 mengumpat..


10.00pm- keluar gi main game lak.. memang best.. gi cuci2 mata.. disebabkan game dia dah biasa main.. kita orang gi main apa2 yang boleh dimain je lah... 
10.30pm- Tiba2 je perut lapar.. apa lagi.. masa untuk makan lah... gi makan dekat KFC.. kira murah lah jugak.. puas hati.. beza dia dekat KFC sini dalam RM5 je.. tapi ayam dia besar.. kalau kat Tg. Malim RM10.. kat sane dlm RM15.


11.30pm- sambung lagi main...


12.30pm-Ikhwan, Wan Besut, fauzal, & Albinus meneruskan lagi permainan.. aku, Pija & richard dah bosan... terus je keluar... kami gi tangkap gambar dekat luar... 


1.00am- Aku,Pija & Richard balik bilik.. & terus tido...

2.00am- Terjaga dari tido sebab bapak hayam tu balik dari main game... aku tersedar disebabkan ada Hot Story oleh Ikhwan & Albinus... cerita tentang #$%^^^%$##$$$.. nak tau call Albinus tanya dia... bahaya tulis dalam blog.. nanti kena saman...

2.30am- mata x boleh tido.. ajak kawan2 keluar... lepak2 cari ketenangan.. hahahaaaa.. lepas tu ada lagi Hot Story... tentang $#$%^^^%$$###.. yang ni kena tanya dengan Fauzal & wan besut lah.. wakakakakaka..

3.00am- balik tido...

8.30am- Aku & Ikhwan bangun.. yang lain tido lagi.. yang ni untuk agenda tersendiri.. aku ajak Ikhwan teman untuk jumpa dengan seseorang.. Cuma Ikhwan je yang tahu.. yang ni rahsia kami berdua..
11.00am- Bersiap2 unt check Out... 


11.30am- jalan2 sekitar Genting.. Shoping sikit2... 

1.00ptg- betolak balik Tg Malim, Singgah makan di Batang Kali...
P/s- kepada kawan2 yang ingin bercuti.. rancanglah percutian anda dari awal.. lagi ramai lagi bagus.. sebab jimat dekat hotel... untuk pengangkutan ke Genting, RM5 sahaja pergi dan balik untuk duit minyak moto... berbanding dengan naik bas.. lebih kurang Rm40 seorang... 

- kalau nak tengok lagi pic kat Genting... tengok kat facebook je.. nanti aku upload...

9 comments:

amri86 said...

gilak betul kamu ni
p x ajak pon
uhuhhuh

Anonymous said...

Abg. Rie yang begitu curang.. x ajak pon kita gi skali kan.. x mau kwan ngan abg lagi. janji je nak jalan2 same2 dulu..tapi janji tinggal janji..
tipu..tipu..

- Budak Cute FSK-

Anonymous said...

Bestnye gi bercuti,
Tapi x ajak kami,
Hairi dah lupa diri,
kawan habis kena diskriminasi.
he3..
(ni pantun kecewa ok)

p/s- sebelum gi bercuti, nanti bagi tahu lah dengan kawan2 yang lain.. jangan kawan baik ko je yang ko ajak.. x kisah lah lelaki @ pempuan.

...aku insan yang kecewa...

Anonymous said...

Apa yg ada kat genting? x best pon.. rugi je g..membazir duit.

HairiAks said...

Amri: bkn x mau ajak u.. tp tkut x sudi je.. ye lah.. u kan dh praktikal.. klu mau ikut gak.. sem dpn r.. time tu u dh keja kan.. so seguni duit leh bawa..
lalalaaa

Anonymous said...

bestnya cuti-cuti Msia ko org.. cara tangkap gambar lucu r.. aku dah tgok dlm fb ko.

Anonymous said...

bang... aurat perlu dijaga ye...

Anonymous said...

Ada sape-sape yag nak gi Genting dengan sy...?

Anonymous said...

Как говорилось на Seexi.net Девочки, расскажите, кто чем мазался для восразвития волос? Я имею ввиду не традиционные масла и маски, а что-то необычное, необычно, к примеру то, что вы сами выдумали. И какой был эффект?