Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

17 April 2010

Murai Tercabut Ekor!!!

...Cerita Mula...

Haha.. aku suka dengan entry hari ni.. Petang tadi aku sempat melihat murai-murai di UPSI yang nak tercabut ekor dalam LIBRARY... aduh... Kalau ekor dia orang nak tercabut ok lagi.. aku boleh tolong cabutkan.. tapi, tarik punya tarik x tercabut lagi.. Cukup lah.. aku malas nak berkias-kias lagi.. kalau U All faham mesti dapat tangkap apa yang aku mencarutkan sekarang ni.. tapi yang tak tahu..? Ho3.. kesian kat U All kena tipu dengan aku..hahaha...

Bila sampai LIBRARY ingatkan nak study.. semangat ni.. pergi dengan harapan pulang dengan hati yang sakit... bila hati sakit terus gi pasar malam beli Nasi Kerabu... terubat juga hati ni.. tambah dengan Apam Balik yang tembam tu... sodap-sodap..hehe..

Seperti biasa naik tingkat 4 study dekat belah hujung, aku boleh tahan 10minit je, ada lah 4 murai betina dengan 2 murai jantan yang ingat tempat tu pasar borong..  gelak macam x ingat dunia, nasib baik mood aku baik time tu.. kalau x memang kena maki lah dia orang.. dah puas gelak.. mengumpat.. kalau cakap bisik-bisik aku x kisah.. boleh dimaafkan lagi.. tapi dari Bitarasiswa pon boleh dengar suara dia orang... taubat lah pak cik oi... masih terbuka lagi pintu taubat untuk anda.. hehe..

Akhirnya aku pindah tempat tingkat 3, Yang ni lagi sakit hati... Kedai Hp vs Cinta-cintan... bukam Maggi CINTAN.. kat sini aku bertahan 30minit je.. duduk sekejap Hp budak berdering.. macam-macam bunyi ada.. ayam,itik, lembu,gajah,semut, tupai, dan macam-macam lagi... yang budak sebelah aku lagi macam CILAKA.. Atas bawah bercakap.. mulut atas cakap, mulut bawah tersenyum lebar.. ho3..bukan apa, LIBRARY bukan tempat buat maksiat lah U All.. kot nak manja2 pon x payah tunjuk depan aku... aku x hairan pon.. Kalau muka cantik & handsome x pa.. yang ni cantik lagi mak Cik ESAH tu...
Yang ni budak  dok depan aku.. dapat juga snap2.. dari aku sampai.. sampailah aku balik.. x habis2 berkepit & mengumpat... budak yang sebelah aku tu x berani pulak nak snap pic dia..asyik pandang aku je... huhu.. mesti dia bangga dapat masuk blog aku kan...

Jom turun tingkat 2, kali ni aku leh tahan 20minit 22saat... kira ok  lah... sebab duduk dengan golongan ustaz & ustazah... ingatkan ok, tapi tahan sekejap je.. agaknya dia bertaranum or ada class hafazan kot... bila aku baca aku pulak terikut dia menghafal surah hafazan tu...

Lokasi terakhir, Aras paling bawah.. kawasan ni menjadi tumpuan orang ramai yang fotostat nota2.. ramai yang keluar masuk dalam bilik.. untuk hari ini.. Misi untuk study tidak berjaya.... aku sangat kecewa dengan manusia di sana..

P/s- U All yang nak gi LIBRARY pastikan jangan bising.. kesian dekat kawan-kawan kita yang nak study tu.. LIBRARY bukan pasar borong, kedai HP, or pusat hiburan. tu tempat orang nak study.. so jangan jadi murai tercabut ekor...

...Cerita Tamat...

10 comments:

Hizami Li said...

hohO~
hey.
pusing satu library la ek?
hohO~
hebat.

arezura said...

ciannye die..nak study kene pusing satu library...x perhatin btl org2 sekeliling tukan...bwk2 besaba eh..

syu_hlovate said...

haha..msti menyirapkan..hu2
sbr ea..i pn slalu brhdpn ngn sume ni..tp klu cm2 baek studi kt blik..kn2

rAy jR...@...Aliff said...

hahahhaa..murai ngah sakit perut tu..kakaka..

nyway..gdluck finall..kekeke

HairiAks said...

Hizami
Haha.. nak pusing satu libry..
biasalah.. dah lama dh msuk Libry kan..
sekali sekala tringin nk psing 1 libry..ho3..

HairiAks said...

arezura
x pa pusing 1 library
Cari pengalaman...
tengok ragam orang..

HairiAks said...

Syu_hlovate
sekarang ni memang dah study kapt bilik pon..
bilik Hairi lagi ok..
senyap aman dan damai..

HairiAks said...

Ray JR
thx..

NoonA ain said...

ksian adik aku..org2 yg sengal mcm dieorg tu kompom gagal berkat doa aku..well u know me.melut masin kan..ape la ko tk p ngadu kt org yg jge library tu ker.ape ker.tak pun ko jerit jer..diammmmmmm!!!!cam aku penah wt dulu..terus sume caw.ha3

HairiAks said...

Kak.. x pa lah.. janji dia org bahagia kan... biarlah dia buat dkt kita.. jgn kita buat kat orang lain kan.. huhu..