Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

13 November 2010

Tak Nak Perut Buncit

...Cerita Mula...

Salam semua, untuk makluman semua. Aku nak ajak anda semua rasa apa yang aku rasa. Dekat 5 hari aku tak makan nasi. Tiba tiba terjumpa pulak nasi kerabu dekat pasar malam. OMG, aku rasa seperti kena rasuk dekat atok jin pulak. Baru ingat tak mahu makan nasi 1 bulan. Tapi semuanya berakhir hari ini. Aku dah termakan nasi kerabu vs makanan sampingan yang lain.

Alang alang  tak makan nasi 1 minggu. Aku topapkan semula pada hari ni. Bukan setakat nasi yang aku beli.  Tapi, tengkorak ayam, kopok lekor, jagung, apam terbalik, apam tertonggeng, otak otak, jagung bakar, air soya, hati ayam, dubur ayam, bebola sotong. Semua aku beli, apa yang tak da? Mak ngan ayah jer yang tak boleh beli. Hahaha... Masa ni aku rasa macam tak cukup lagi. Nafsu makan tiba  tiba sampai ke kemuncak, lebih rakus dari seekor DINOSAURS yang sedang kelaparan. Kalau aku diberi masa 30minit lagi. Kompom 1 pasar malam aku beli. Tapi Pak Cik driver dah ajak balik pulak. Terbantut selera nak beli lagi.


Urmm.. Penat aku diet 1 minggu tapi hari ni berat naik 2.1kg. Tak kisah lah, janji aku tak mintak duit orang lain. Bak kata mak aku, biar mati makan. jangan mati tak makan. Rite? 


Pic masa zaman kebuncitan aku. Sekarang dah slim sikit. Lagi slim dari pekan Slim River.


P/s- Aku try tengok dalam cermin. Tapi perut aku still tak boroi lagi. Doakan perut aku tak macam pic yang atas sekali. Hidup sihat tanpa boroi.

...Cerita Tamat...



24 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

pwitt~ perut selim ;p

diana said...

ish..ish...
buncit tang mana tu?
tak nampak buncit pun..?

HairiAks said...

doyah... ha3 :)

HairiAks said...

Diana, cuba tengok betul2.. nampak tak mufin ada kua sikit kat tepi perut tu.. ngee

yetNaza said...

boroi.. boroi.. boroi!!!
hahahahhhaa

imanshah said...

alamak mengata saya ke?? haha

HairiAks said...

Farid..
hahaha.. boroi2.. suka hati ko ek..

HairiAks said...

iman shah..
hahaha.. mana ada mengata... terasa ek..lol..

Pencacai Alim said...

aku doakan smoga ko boroi blk..amcm? hakhakhak

AiDa AzRyN said...

smoga xboroi dah pasni~ hik2~ >_<'

mye said...

byknya mkan..
hahaha..
smoga dpt mnahan nafsu lpas nie..
kih..kih..kih

Eazy Izzuddin said...

ok le tu
x muncit sgt...
xD

Qarl said...

http://mohdhaiqal.blogspot.com/2010/11/qarls-15-my-followers-gentleman.html

hairiaks - blog anda listed dlm entry ni

@reltzsensei said...

u..tkot ek boroi??hik2..xpew nnti kiter gi jogging n situp byk2 kt proton city ek..i jadik coach u..hahaha..

eiL said...

already fat...
that me...
haha...
msok biggest loser la...
hehe...
:)

HaniffHarunHanafi said...

erk??
Buncit. xnak la komen. (:

HairiAks said...

Pencacai alim..
Sampai ati ko doakan aku buncit.. lol..

HairiAks said...

Aida..
Hahah tq..

HairiAks said...

mye..
harap2 lah dpt kwal nafsu mkn yg smkin smpai thp kmncak ni..

HairiAks said...

Eazy.. ha3.. :-)

HairiAks said...

Qarl.
Thanks yer..terharu ni.. tq daun keladi.. nanrti nak lg ek.. lol..

HairiAks said...

Rel..
Hahaha.. boleh jer.. larat ke u nk joging dgn i.. kompon kena tingal 10km.. ngee..

HairiAks said...

eil..
hahaha.. like ur statment..ngee

HairiAks said...

hANif..
ha3..slmt u x komen.. lalalala...