Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

22 March 2010

Hot Story- Copy Paste

( wow... cantiknya baju ala-ala Bikini ni.. Tapi ingat jangan tengok secara luaran sahaja. tengok Hot Story kat bawah ni..haha..  mesti U all rasa pelik apa kaitan dengan bikini kan? betul tak? Baju ni cuma sebagai hiasan sahaja. Apa yang akan terjadi selepas ini pastikan jangan terasa hati dan makan hati ye.)

...Cerita Mula...
Tersebutlah kisah.. di senja hari.. datanglah seorang putera mencemar duli bertemu  dengan Prince Hairi  mendapatkan contoh slide untuk presentation KPT aku dan group. Katanya mahu melihat dan ingin mengambil contoh dan animasi yang menarik SAHAJA dan tidak lebih dari itu. Aku ulang sekali lagi cuma animasi sahaja.. CUMA ANIMASI SAHAJA... tidak termasuk BACKGROUND..... BACKGROUND..... . .BACKGROUND.. atas dasar percaya.. aku pon memberikan... lepas tu aku buat bodoh je lah.. slide yang aku bagi hasil kerja keras ahli kumpulan kami iaitu HasNAN yang tidak tido 6 hari 5 malam untuk menyiapkan BACKGROUND tersebut... dan aku mengedit bahagian animasi. aku pon tidak tidur 3 hari 2 malam untuk menyiapkan animasi tersebut... ok cukup untuk part 1...

...ParT 2...
Time kuliah KPT tiba-tiba Si Hasnan Meng"GILA" x pasal-pasal... dia tanya slide yang Putera tu print sama dengan hasil nukilan dia.. kami pon  belum buat PRESENTATION lagi... dia tanya siapa yang bagi.. aku pon cakap si putera tu nak tengok contoh sahaja, bukan nak copy paste bang oi.. mana aku tahu.. sebab aku ni jenis yang mudah simpati.. tapi tak tahu lah pulak BACKGROUND tu pon putera tu copy... aku nak tanya u all semua lah.. adakah ini salah aku 100% ataupun nak salahkan ibu yang sarat mengandung?  kalau nak tahu lebih lanjut KLIK je deKAt SINI... yang ni blog Si Hasnan tu.. macam-macam dia luahkan perasaan.. marilah ramai-ramai kita memberi komen kepada blog dia yang tak begitu popular tu... hehehehe... aku saja je nak LINK kan.. saja-saja nak popularkan blog dia.. ye lah.. setakat 2 bulan dia buat blog baru 978 orang yang view...hehehehe... Nan u x marah kan.. mesti u bangga... bangga... kan? betul x? aku  tak mintak 1 sen pon untuk popularkan blog u ni.. ngeee... biar orang ramai komen.. kan u suka orang komen blog,,,lalalala...

Sebenarnaya aku x salahkan Putera tu pon, ini mungkin silap aku juga, yang gatal-gatal bagi sape suruh.. betul x? ala...laaaaa... pasrah dan merendah diri lah pulak aku ni..huhuhu.. biasalah kan bakal cikgu bitara kan.. bitara lah sangat.. aku harap kalau kita dah bagi kepercayaan, tolong jaga kepercayaan tu.. jangan sampai aku hilang kepercayaan pada siapa-siapa pon...

...Cerita dah Habis...

9 comments:

FAizal@DeboT said...

motif kwn kau yg katernye nk ngoj jer tue.. act die la yg sgt tidak jujur.. org yg mcm tue memg rmai kat uni nie hairi.. kau x naye kat org yg segan silunya mengcopy paste itu?? ape punya org la tue.. sbar je la my frenz

adek_nan said...

wei???? kot yer pon x yah ler link kn blog aku....waaaaaaaaaaaaaa
hahahahahahaaaaaa

Anonymous said...

Rie benda macam ni normal la, masa abg dkt unvsty dulu lagi r, siap upah orang buat asgment lagi. setakat copy ni x payah cakap lah. semua amik dlm intnet ja. mungkin kita berbeza dari segi kos sahaja. sabar je lah...

-Abg Izan-

Coffee said...

Salam.. buat pertama kalinya membaca entry ini, saya amat tertarik sekali. Namun, saya merasakan tindakan yang dilakukan oleh rakan anda memang tidak wajar. Bagi saya, kita perlulah menjaga amanah yang telah diberi oleh orang. sekiranya kita diberi amanah, dan amanah tersebut tidak dijaga dengan sebaik mungkin. Rasanya, adakah orang akan mempercayai kita lagi selepas ini? cuba anda fikirkan.

Tidak salah rakan anda ingin Copy Paste slide tersebut, namun dia [erlu memaklumkan dahulu kepada anda. Saya merasakan adakah anda layak menjadi seorang pendidik? cuba fikirkan sejenak. Semasa di Universiti sendiri anda sudah menunjukan sikap yang tidak baik inikan semasa anda berada di sekolah. Saya paling menghormati guru-guru di sekolah, namun jika kerana nila setitik rosak susu sebelanga. maka, akan rosaklah nama baik guru di Malaysia ini.


Ini hanyalah pandangan sahaja, Maaf sekiranya saya terkasar bahasa. Salam Kemaafan..

HairiAks said...

no.. comment.. terpulang kpd tuan punya badan.. thx Coffee bg komen yg agak membina...

hasnan- saja je aku nnk link dkt blog ko..

Debot- Aku sedang bersabar lah ni.. klu x memang aku dah melahar tahap gaban..ngee

Anonymous said...

eiishh..terokknya..malu kn kwn sndr...i lg hbt kot,,bt slide sorang2,siap dpt pujian dr lectrr lg.."GUD JOB,,COURSEWARE GRUP KAMU MMG BGUS,,BLH DICNTOHI O GRUP LEN"kata lctrr kpt i sem lps..n now,sape yg mnta courseware i bt tu..i bg je..xde pn nk bkira..pe slh nya kongsi2 bhn..i rs csware i bt lg cntik kot dr yg u bt smpi xtido bbrpa mlm tu..i pn xtido mlm bt benda alah tu,,mmg la tu hak kita..kita yg pnt perah otak cri idea..tp,dlm dunia ni..kita xleh kdkt ilmu.apa2 yg baik..kita kongsi..i rs u ptt mnta mf kot kt kwn u..xperlu la nk malukn kwn sndr..u xyh g jauh,,u juz bayangkn,,if u duk tmpt dia skang,,n kwn u (atau dgn nama lain,,dr u skang),,kutuk u kt blog cmni,,n sume pduduk luar sna baca..pe perasaan u???pk la skit babe..u tu da bsr..matang la ckit cra berpk tu..no need to bsr kn benda yg kecik la babe..sowi if i tkasar bhsa..juz bkongsi idea n mberi pndpt~tq~
ihlas:kwn2 u all jg~

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Akhirnya hari ini aku betul betul ingin mencelah masalah berkaitan dengan entry ini. Bila dah ramai yang komen, dan bila aku sudah membaca ketiga-tiga blog yang terlibat kemarin. aku dapat membuat kesimpulan yang tidak seberapa.Pada pandangan aku entry ini lebih memberi kita banyak berfikir. rasanya Hairi tu tidak berniat nak malukan rakan dia. Cuba kita fikirkankan, kalau betul-betul dia ingin memalukan rakan dia. sudah tentu dia meletakan nama. namun dia cuma berkias sahaja. Rasanya tidak salah untuk seseorang berkias. Namun, Aku juga salah seorang peminat blog adik Nan dan juga Mie Smile. apabila aku membaca blog hairi rasanya dia tidak memalukan sesiapa pon. Namun apabila membaca blog Helmi, secara tidak langsung dia membuat pengakuan. masalah sekarang ini siapa yang harus dipersalahkan. Siapa yang mengaibkan diri sendiri. kalau aku dah berak tengah jalan x kan aku nak mengaku pula. sudah jelas dia sendiri yang memalukan diri sendiri. Persoalannya di sini, adakah hairi yang memalukan atau helmi yang saja-saja nak memalukan diri dia? cuba fikirkan?

For Anonymous, Rasanya Asgment tu Lectre dah bagi lama kan? x kan seorang MPP bersikap macam tu pula, sia-sia sahaja belajar 3 tahun. orang lain pon busy juga, namun masih lagi boleh berusaha. aku sendiri pon suka copy paste juga. tapi tidaklah bulat-bulat amik dari orang. Tuhan telah memberikan cukup sifat kepada kita. maka gunakanlah dengan sempurna. kalau orang kurang upaya pon mampu melakukan lebih baik dari itu, ini pula kita yang sempurna segalanya-segalanya. aku tidak berniat untuk membela hairi atau helmi. namun ini sebagai pandangan sahaja. Mungkin seseorang itu akan berubah apabila dia sedar akan kesilapan yang dia lakukan. Kepada yang terlibat, maka insaflah.. pintu untuk anda bertaubat dan insaf masih terbuka lagi.

-Student AT45 sem 6-
-kawan rapat kepada Helmi, hairi & Hasnan-

Daniel said...

Rie, tidak apa. itu semua dugaan. kita perlu bersabar.But, Rie x tidak malukan kawan. Danny setuju dengan rie punya cara. tapi why dia sendiri yang memalukan diri. walaupun Danny tidak sempat baca entry yg dia tulis. tapi Daany ada terbaca yang blog adik nan.

Maknanya, Rie cuba menegakan keadilan. Tapi Adik Nan yang cuba mengeruhkan keadaan. keadaan lagi rumit bila putera yang Rie maksudkan buat pengakuan.

Sungguh pelik lah.. x tahu mahu bilang apa.. Sabar saja rie.