Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

30 March 2010

Pokok Dalam Paru-Paru Manusia..


( Kisah ni betul-betul berlaku, aku cuma ingin berkongsi dengan kawan-kawan semua, thx kepada pengirim email tersebut)

ZHEVSK, Rusia - Adakah anda masih ingat pesanan orang tua yang memberitahu supaya jangan menelan biji tembikai kerana takut benihnya akan tumbuh dalam perut? Pesanan itu mungkin dianggap tidak munasabah tetapi beberapa doktor di sini terkejut apabila mendapati sebatang pokok fir kecil berdaun hijau setinggi lima sentimeter berada dalam paru-paru seorang pemuda, Artyom Sidorkin yang berumur 28 tahun.
Menurut sebuah akhbar, Sidorkin pergi ke Pusat Kanser Udmurtian di sini, Rusia Tengah pada minggu lalu kerana batuk berdarah dan sakit dada. Akhbar Komsomolskaya Pravda melaporkan, doktor-doktor pada awalnya mendapati terdapat tumor di dalam salah satu paru-parunya berdasarkan ujian X-ray tetapi setelah dibedah, mereka terkejut menemui pokok kecil itu. "Mata saya berkedip-kedip sebanyak tiga kali kerana menganggap saya melihat benda lain. "Saya kemudian memanggil pembantu untuk melihatnya semula," kata Dr. Vladimir Kamashev yang membuat pembedahan itu.
Sidorkin berkata, sebelum ini doktor memberitahunya batuk berdarah itu bukan disebabkan dia dijangkiti sebarang penyakit. "Ia sangat sakit seperti mencucuk dalam saluran badan. Terasa sakit yang amat sangat. Namun saya tidak pernah terfikir ada objek dalam badan saya," kata Sidorkin. Menurut beberapa doktor, adalah mustahil pokok kecil itu ditelan memasuki paru-paru manusia. Mereka percaya Sidorkin mungkin menelan benih pokok itu yang kemudian membesar di dalam tubuhnya. Sebahagian paru-paru Sidorkin dan pokok itu diawet untuk kajian lanjut.

3 comments:

Hizami Li said...

uits.
huhu.
takot jugak.
T-T

Anonymous said...

kalau macam tu x payah nak beli pokok dekat kedai lagi. kita pon boleh menghasilkan pokok.rite?

HairiAks said...

Hizami.. Memang takut...

Anonymous- suka hati awak lah nak tnam pkok dlm paru2..