Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

08 August 2010

BiLa Cik Puaka Gila Kuasa...

...Cerita Mula...


Mmmm... Hari ni aku just nak cerita Pasal Cik yang perasan cantik.. Hot... Pandai pandai buat kerja. ni... Sila fokuskan mata anda kepada Cik Puaka berbaju hitam yang bela SAKA sampai 10 ekor tu... Dah nampak kan? Kalau u all nak tahu, seumur hidup aku.. belum pernah aku jumpa pempuan yang SENGAL, BODOH, KEJI, PUAKA, Then, LEBIH TERUK DARI MANGKKUK JAMBAN... 

Tuhan dah bagi dia kepala otak yang sempurna, tapi malangnya dia tak gunakan dengan sempurna.. Dia pikir pakai kepala lutut.. dia pikir pakai kasut... Aku tahu, pangkat dia lagi besar dari aku... Tapi tolong professional sikit time buat kerja... Kalau u all nak tahu dialah Penyelia  aku ... Penyelia untuk  $#%^&**^%b.  Tapi seolah olah dia makan gaji buta... tak reti buat kerja.. cuma reti mengarah je.. kalau dah tugas sebagai penyelia... Tak kan lah tak reti bidang tugas dia apa.. Sampai semua kerja dia aku & kawan kawan yang nak kena buat..

Semalam aku sempat bergaduh dengan dia, selamat tak bertumbuk je.. Kalau dia lelaki.. Memang dah lama aku tampar & terajang... Tapi aku bersikap professional sikit... Tak perlu nak gaduh gaduh dengan pempuan kan.. Habis segala teori, falsafah, hadis, aku keluarkan. Rasanya insaf sekejap pempuan ni.. dia memang bias. Pilih kasih. Cakap memang pandai.. Tapi kerja hampeh.... 

Agaknya tugas dia duduk memgangkang dekat kedai kopi... Dah lah nak jumpa pun susah... Tak habis habis dengan kursus dia.. Bila call tak mau angkat.. bila mesej lambat reply... dia pikir kursus dia je.. Dia tak pikir Thesis aku.. dia tak pikir proposal aku... Aku paling marah sangat bila aku dikenakan bayaran 50sen untuk untuk satu kesalahan yang aku lakukan.  Aku bagi contoh, aku terlupa letak tanda koma (,) so.. aku dikenakan bayaran 50sen untuk satu kesalahan.. Wajar ke tidak...  Aku rasa kepala otak pempuan ni dah tak betul... Dah masuk air...

Kalau u all nak tahu, nama je penyelia.. tapi nak isi QUESTIONNAIRE pun tak reti.. Aku balik yang ajar cara nak isi...Aku rasa lebih baik dia bagi diploma or degree dia dekat kucing or anjing tepi jalan tu... Memang tak berkat gaji yang dia makan... Tak buat kerja.. Tapi makan gaji buta.. Insaflah.. Insaflah... Insaflah... 

Cakap je besar.. Tapi habuk pon tara.... Lepas ni ko buat lah kerja sorang sorang.. tak hingin aku nak tolong.... Bak kata Karam Sigh Walia "IBARAT JAGUNG YANG LUPAKAN BULU DENGAN KULITNYA".

P/s-Jangan jadi penyelia yang makan gaji buta... Jadi lah insan yang berguna... Turun padang tengok anak buah buat kerja.. 

...Cerita Tamat...

14 comments:

senandung semalam said...

sabar prince...
takut aku bce ko nye entry ni...
tp dr gaya ko cite mmg terok pun penyelia ko ni...
xreport kt sspe ke sal dye ni..?
patutnye kena ambk tndakan...

EDDYLEBS said...

alamak..kalau aku buat kerja x acuh je..nanti time audit buat kerja biar dia jawab....ermmmm tak sangka plak kita lahir bulan yg sama erk..x perasan la....sabar la bebudak Sagittariuskan pandai kawal perasaan...n disenangi ramai....tu zodiak yg cakap la..tpi rasanya mmg betul...

HairiAks said...

Senandung...
Lpas ni.. prince dgn kwan2 nk report kt tok ketua yg pling bsar skali... biar padan muka dia...
biar dia kena marah lak..

HairiAks said...

Eddy...
sape yg lahir bln 12 ni mmg pndai kwal prasaan.. mcm kita.. he3...
Aku harap sgt time audit dia kena habis2...

S..U..D..@..I..S said...

alamak takutnya baca n3 ni..simpati pun ada.....kalu kena audit pun org bawah juga akan disalah dan dimarahnya..sabar ya prince.

HairiAks said...

S..U..u..
Tu lah malangnya nasib... Tp x pa... Pas ni jge lah dia.. :)

Daniel said...

Lol.. kesiannya sama dia, sabar jek lah.
Nanti suruh saja bestfriend Hairi tolong dia. Apa guna kawan2 kalau sik mau tolong.

Lia3003 said...

hm, beselah orang bawah memang kena banyak bersabar dengan kerenah atasan. saya pun sama, kita mengalami nasib yang serupa..

HairiAks said...

Danny...
haha.. btul tu.. Apa kata Danny dtg sini.. Then tlg Rie selesaikan masalah ni? boleh ke? he3..
............................. :-)

HairiAks said...

Lia..
Org atasan ni mmg dengki je ngan kita kan... he3... biasalah...
Lpas ni.. jge lah dia owang... kena ngan Hairi...

Pencacai Alim said...

uish..dasyat ko..hakhak..sesetengah perempuan mmg mcm tu..sbb tu dlm islam perempuan tak blh jadi pemimpin..

HairiAks said...

Pencinta Alim.. betul tu... pempuan mmg tidak digalakan mnjadi pemimpin... ngee.. tp klu yg ok.. mmg ok sgt2.. ni jenis yg x ok je...

sweetie2010.blogspot said...

Sobar eh lah....
Tentu Prince dah cool sekarang nikan.eloklah tu.

selamat menyambut ramadhan ya Prince.

HairiAks said...

Swetie..
skrg ni dah coll..
slmt mnymbut ramadhan juga...