Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

25 May 2010

Prince Hairi Kena Pukul Lagi!!!

...Cerita Mula...

Aduh..sakit lah, sakit, Tolong.. Tolong.. Tolong.. jerit punya jerit tak da sorang pon nak tolong aku masa ni. Bila sampai dekat Jalan antara Billion aku telah diekori oleh sebuah kereta Proton Exora warna putih. Tiba-tiba kereta tu himpit moto aku. Motif dia nak himpit moto aku. dia ingat dia sape? VIP? Anak Dato, Anak Tan Seri? Kurang Ajar sangat nak himpit orang. Aku pon berhenti, Tiba-tiba keluar seorang perempuan dalam lingkungan 30an dengan pakaian yang agak mencurigakan. Perempuan tu cuma pakai jubah putih dengan sehelai selendang.

Aku rasa mushkil sangat, dengan nada yang agak perlahan dia meminta pertolongan dari aku. " Dik boleh tolong akak tak? Anak akak sesak nafas ni, dekat mana Hospital, or Klinik yang paling dekat. sebab akak tak tahu sangat  jalan ni". Atas dasar kesian aku tunjukan jalan. Tapi dia suruh naik kereta dia. Aku pon tinggalkan motor di seberang jalan.

Bila sampai dekat simpang 4 berdekatan dengan kuil, aku suruh dia belok kanan. tapi dia terus belok kiri arah ke Proton City.  Aku dah mula muskil ni. Bulu roma aku dah mula naik. Aku rasa macam ada sesuatu yang akan berlaku dekat diri aku. Aku cuba tenangkan hati. Aku tanya dia, kenapa belok kiri, tiba-tiba dia cakap anak dia perlu berjumpa dengan ayah dia dulu dekat depan sana. aku pon caya lah dengan dia.

Tiba-tiba dia berhentikan aku dekat satu kawasan yang sunyi, aku tengok kiri,kanan, atas, depan, dan belakang. memang sah aku dah kena tipu dengan dia. memang sial punya perempuan tu. Sebelah kanan aku kawasan perkuburan Cina. Ayo..yo... macam mana ni.. aku tanya dia mana suami akak? dia pun tunjuk dekat kubur Cina tu. Wow.. lagi lah seram aku dengar.


Aku tak peduli, ko hantar gak aku balik dekat moto, bila masuk je dalam kereta. budak tu dah tak da. tinggal Batu Nisan je. Apa lagi, menjerit tahap babun lah aku. Tiba-tiba perempuan tu mengeluarkan gigi taring dia. Aduh... Dah lah aku takut dengan hantu, tiba-tiba jumpa hantu pulak. memang keji. Apa lagi, "Dengan kekuatan bulan akan menghukum mu".. Prince Hairi... Bertukar... jeng jeng jeng... aku pon mula berlawan dengan dia. U all rasa sape menang? sah sah lah hantu tu yang menang.. aku kalah.. aku cedera parah ni, kaki,tangan, semua anggota badan aku lemah.. sakit-sakit. darah aku 1kg dia hisap. Keji sangat perangai dia. Bila aku tersedar yang darah aku semakin berkurangan aku tak mampu berbuat apa-apa.

Sehingga aku tersedar dari tidur, rupa-rupanya aku dah jatuh dari katil. Ha3... yang ni kisah benar-benar terjadi pada diri aku. Tapi dalam mimpi lah. Malam tadi aku mimpi.

P/s- Nak tau sebab apa aku mimpi, ni semua gara-gara Shin Chan tu punya pasal. malam tadi dia cerita hantu dekat aku. last-last aku mimpi betul-betul. Mimpi kali ni pakej 3 in 1. mula-mula jumpa hantu, kedua jatuh katil, ketiga badan sakit-sakit. Prince Hairi cedera lagi. Malam ni prince hairi akan tidur dekat tilam bawah .haha.. trauma dah.. takut jatuh katil...

...Cerita Tamat...

15 comments:

@reltzsensei said...

neno..neno..neno..ambulan sampai..ambulan sampai..hahaha...noty ek shin chan tu rie??ske2 jek citer hantu kt u..hahaha...tp kan rie..mlm td i mimpi buruk r..i mimpi baju i terbako...pe mksd die ek???len mcm lak i rase...

HairiAks said...

Ril.. i rasa klu mimpi baju terbakar..
maknya u kena call bomba..
999
haha...
mana i tahu apa mksud dia.. maybe KHAR tu panas kot..
he3...

@reltzsensei said...

hahaha..bomba xkje r mlm2..hik3...i tau dh mksd die..urm..kesedihan...

HairiAks said...

kesedihan.. mcm lain je bunyi dia,.
u nk sedih dgn sape? haha

@reltzsensei said...

ntahla rie...mstila ngn org yg i knl..xkan ngn tok minah kot??ngeee..

HairiAks said...

haha...
u tu semua org kenal..
bkn stakat tok minah..
kawan2 dia..
sepupu sepapat...
jiran2 pon u kenal..
biasalah.. vip kan...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

darah kire pakai kg ke?em....mushkil nih

HairiAks said...

Entah lah...
Kg pon boleh..
liter pon boleh...
kalu kira meter pon boleh...
hahaha...

Lazyf said...

bole wat jalan citer filem seram nih...hahaha

HairiAks said...

lazyf..
Haha.. buat filem seram?
Kompom x laku..
jalan cerita yang merepek..
ho3..
betul x?

Daniel said...

Orang tua-tua pesan. kalau mau tido. basuh kaki dulu. baru lah x mimpi yang bukan.

HairiAks said...

Daniel..
Aahh..
hairi sokong tu...
nenek2 pon selalu pesan soh basuh kaki..
tapi malas je mau basuh..hahaha..

feedah said...

lain kali tido basuh kaki....
pastu baca doa tidur..

Call T said...

menarik crita brader huhu

HairiAks said...

Call T

TQ