Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

12 May 2010

Seronok kerja goyang Kaki Sambil Makan KFC!!!


...CeriTa MuLa...

Jam 1 Petang.. Time Lunch.. Kerja.. Kerja..Kerja.. hari-hari kena kerja.. Kerja aku memang seronok,  duduk je dalam penghawa dingin. Makan-makan, minum, lepak, chat, main FB. Oh.. Tak ada maknanya tu semua. Nampak kerja senang tapi memang susah. U all ingat Prince Hairi dok goyang kaki je ke? sambil makan KFC. ha3.. Ni bukan syarikat ayah aku. So, nak x nak kena lah buat kerja. Sekarang masa untuk aku hilangkan stress setelah selesai menyiapkan 1 tugasan. gunakan masa rehat untuk update blog. ye lah masa itu emas.. x elok membazirkan masa. betul x? Aku malas nak keluar makan.. kenyang lagi...

Aku bersama dengan Eksekutif Operasi syarikat semasa meeting untuk projek Mega dekat Korea. poning kepala den.. tah apo yang dicarutkan.. sepatah haram den x paham.. ho3..

Kerja aku tidak  perlu angkat katil dan meja, pasang almari, kemaskan bilik, bagi makan ikan, bagi rama-rama makan, bagi buaya makan, masak sayur, kira wayar telefon dekat TM or gi jual kereta dekat kedai-kedai macam kawan-kawan aku yang lain. Aku  tidak gunakan tenaga yang banyak semasa kerja. Tapi, aku banyak menggunakan akal. Aku perlu banyak berfikir untuk selesaikan masalah. Semua kerja pakai otak. Fikir pasal projek, buat akaun, dan macam-macam lagi. Fikir macam mana nak selesaikan masalah.


Ha3 ni lah kawan aku yang banyak membantu time susah dan senang. tapi cuma boleh pakai 2 bulan je. nanti dah kena pulangkan balik.


Yeah... Mr. Jas.. rakan seangkatan dengan aku..

Yang penting kerja memang penat, badan tak penat, tapi penat berfikir dan terus berfikir. Kalau ada orang cakap kerja tak penat. memang lah orang tu gila. apa kerja yang tak penat? cuba bagi tahu aku.. makan pon penat.. betul x?



P/s- Kepada Helmi.. ko sabar je lah.. Pic ko x da dalam ni. Esok aku masukan dalam blog  pic ko. boleh ke tidak? Sape suruh masuk lewat... so, lewat gak pic ko masuk..

...Cerita TaMat...

7 comments:

NoonA ain said...

buat kali ke dua aku antara yg terawal baca blog ko..gaya ada..keje tak tau la ok ker tak

HairiAks said...

Ho3.. sape cakap aku x pandai buat kerja..Rajin juga ko buka blog aku.. ko ni kak.. dah x da kerja ke? ho3...
Ops.. lupa.. time rest kan.. ngee..

Hizami Rahim said...

ahha.
tido tak penat.
;P

HairiAks said...

Hizami..
haha..
ye ker x penat..

@reltzsensei said...

alahai...u ni keje ape rie??pki smart jerk..tp leh lak update blog ari2 ek??ke u ni jadik penulis blog tuk upsi holdings??hahahaha..

HairiAks said...

Ril.. Biasalah.. Ahli Koprat kan.. kna lah pkai smart2.. baru lah vogue.hu3..
Ekskutif Pemasaran je...
Vogue lah juga...
Time free je Update..
klu busy mana leh update...

" Satu Malaysia, UPSI Holding Dudahulukan, Pencapaian Diutamakan"

~LP Lum~ said...

salam~

huhuhu... sebenarnya keje ngan syarikat arents sndri laie byk keje drpd keje ngan syarikat org len.. :)
sebab smuanya kita yg nak uruskan tuk menaikakn nama syarikat sendiri... :)