Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

21 June 2010

Main Hujan Dengan Mak Cik JPJ.

...Cerita Mula...

Salam semua, tadi dalam opis aku dok relax je. Hari ni keja tak banyak sangat. Bila tak da keja aku pun  buat buat ada kerja. So, apa lagi, habis aku geledah dompet, geledah punya geledah jumpa pulak surat pajak gadai. Aduh, kecewa duhh.. Tarikh surat dah lepas, dah 1 minggu berlalu. Apa nak buat ni.? Aku try call polis, call bomba, call PTPTN, call JAIS, call Indah Water, call SYABAS. Tapi hampeh, semua tak jawab.. Setiap kali call mesti Mak Cik  pempuan tu yang angkat, Ayat dia tak pernah nak ubah ubah.." Nombor yang anda dail tiada dalam perkhidmatan, terima kasih" apa lagi, aku hanya mampu menjawab  sama sama Puan  Operator. he he he ( masih lagi nada sedih).



Bila aku check semula,  bukan surat Pajak Gadai yang tamat tempoh , tapi lesen aku dah mampos. Aduhh.. Time ni rasa takut bila nak jumpa abang polis. Rupa rupanya dekat seminggu aku merempit tanpa lesen.. hahaha.. So, apa lagi.. time lunch aku pon pergi merempit kat JPJ Kuala Kubu Baru. Belum sempat sampai JPJ aku dah basah kuyup. Bukan aku kencing dalam seluar tapi aku kena mandi hujan. hohoho.. Nikmat.. Nikmat... Mesti mama dengan papa aku bahagia tengok anak dia main hujan atas moto kan. Mana ada anak orang lain main hujan macam aku tengahari buta.. ngee...

Yang ni masa dekat JPJ pulak, Jumpa dengan sorang Mak Cik India yang basah kuyup macam aku. Then siap perli aku lagi. Dah lah aku basah kuyup, mak cik tu pulak membebel tak pasal pasal. Aku rasa macam nak tembak pakai pistol air. Then, ajak mandi hujan sama sama. Geram sangat, orang tengah sejuk, dia sibuk cerita pasal dia kena saman. Ayoooyooo... 

...Cerita Tamat...

21 comments:

myrah said...

nasib baik x kena saman,,

azzah zainal said...

mermpit hujan2..huhu hrp2 prince xdmm la ye

MiE sMiLe said...

erm..rie rie kalu demam pun xkisah dia ada ramai yg boleh jaga dia huhuuhu..tp rie rie kau xcerita pasal kasut ynag dipenuhi dengan ikan yea...

senandung semalam said...

brni nye mrmpit wktu hjan...
bhye lorh...

Faiz said...

bagi saman malu kt makcik tu..haha

Lelaki Ini said...

hahahha
kelako!

@reltzsensei said...

hahaha...ok r tu..dapat member baru...baru r 1 malaysia!!!ngeee..

HairiAks said...

myrah..
Ahh nasib baik x kena.. klu x melayang RM300.. he3..

HairiAks said...

Azzah...
Prince demam 2 jam je.. lepas tu elok dah.. ngeee

HairiAks said...

Mie Mie..
aahh.. pnuh dgn ikan sardin... ikan bilis..
ikan dugong...

HairiAks said...

Senandung... tu pon terpaksa..
sebab x da tmpat nk bteduh r...

HairiAks said...

Faiz..
x baik bg saman malu kat dia..
dh lah dia kena saman.. tiba tiba Prince nak saman pulak.. sian dia.. he3..

HairiAks said...

Lelaki..
Hahaha.. mmg klako..

HairiAks said...

Rel..
Ahhh satu Mlysia lah sgt..
Klu 1 Mlysia msti i pndai ckap Tamil..
he3.. tu baru 1 Mlysia.. ngee..

fndrocka said...

baik punya kang-kang

Terbaru : Dilemma Wanita Gorjes

Eazy Izzuddin said...

penah x renew lesen dalam mase 2 bulan!
wow!
mmg drive lesen dah tamat...
baru perasan
trus pi renew...

nasib la dlm mase due bulan 2 x kene thn ke ape..
huhu
xD

HairiAks said...

Fndrocka..
hahaha..

HairiAks said...

Eazy..
hahaha...
tu kira nasib x kena tahan kat polis kan?
kalau x mlayang lg $$$$$$$ he3..

sweetie2010.blogspot said...

Salam,


Seronok yer mandi hujan, jgn demam dahla.Makcik tu lihat Prince ni cam baik hati kot.leh tolong dia. tu yang dia cerita masalah dia pada Prince tu.

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

wahh..seronok je main hujan ngn makcik tu ek..mihihihikkk ^0^

HairiAks said...

Jemput datang blog Prince bace entry baru.. Jangan lupa komen-komen ok..
Prince Hairi- Aku NAk Marah Puas Puas