Sila Jangan Klik

FOLLOW ME AND I WILL FOLLOW YOU BACK..

Iklan lagi

02 June 2010

Persatuan " BUSYBODY" Sedunia!!!

...Cerita Mula...
La la la.. Aku rasa seronok nak post entry pasal "BUSYBODY" ni. Aku pon tak tahu kenapa. Secara rasminya aku menyokong 780% untuk membubarkan persatuan "BUSYBODY" ni. Oh, geramnya aku. Rasanya tak perlu nak jaga tepi kain orang lain, tak kira lah kain langsir, baju, cadar & kain dalam orang. Boleh ke tidak?


Dipendekan cerita, aku rasa kurang selesa dengan 2-3 ekor Dugung Bunting ni. Mesti U All nak tahu sebab apa kan. Ha ha ha mari sini ramai ramai, aku nak mengutuk dia. Buka telinga besar besar. Semua dah ready kan? Kepada Dugung tu, engkau ingat diri kau tu cantik sangat, cute, comel, kacak, handsome, lawa & VOGUE. Jawapan dia tidak.  Tidak tidak tidak. Tapi kau selalu perasan kan? tak apa lah, sebab tak ada orang  yang nak puji kau. Tu sebabnya ko gedik ditahap luar biasa. Lebih gedik dari Orang Utan dekat Sepilok.

Dah lah penipu, pembohong, pengdengki, pengkhianat, pelahar dan macam macam "PER" lagi. Mulut jahat, neraka sangat mulut tu, lebih busuk dari longkang. And then, suka menyibuk pasal diri aku ni. Apa salah aku, agaknya aku pernah tolak cinta engkau ke? aku rampas kebahagian kau? sampai kau tak puas hati sangat dengan aku? hahaha yang pasti setiap apa yang aku lakukan mesti akan dipertikaikan oleh kau.

Kepada Dugung yang perasan cantik dan VOGUE tu. Ukur baju dekat pinggang sendiri. Kalau rasa nak menyibuk pasal diri aku, tolonglah... Aku tak  suka ok. Aku tak pernah nak minta, pinjam, pakai duit engkau. Pakaian, makan, minum dan duit belanja aku pon bukan kau yang bagi.

Mama, Papa, Kakak & Adik aku yang bagi duit dekat aku bulan bulan. Lebih dari duit PTPTN yang aku dapat setiap sem. Lepas ni, jangan lah suka suka buat gosip liar atau menyibuk dengan siapa aku nak kawan. Engkau ingat aku ni Pisau Cukur Versi Lelaki apa. Ha ha ha.. Jaga diri kau dulu sebelum nak "BUSYBODY" pasal orang lain. Boleh?

...Cerita Tamat..

18 comments:

@reltzsensei said...

sentap!!!!mmg sentap!!!mmg menanges r dugong bunting tu klu die bce??tapi sape ek??ckpla kt i Rie sape mak dugong tu??tp sape yg mkn lade msti pns mlot die kn??kn??kn??ngeee..nnti citer kt i ek sape org tu..hik3...

HairiAks said...

Ril..
Boleh je..
nanti i cerita dari A-Z..
lpas ni klu u jmpa dia..
kompom u meluat tgok perangai dia..
plastik sangat..
hahahha

erlina's DESIRE :) said...

haha !
gilaa laaa ;
mmg mnyemak sume la bsy body yg kaen da trkoyk.
sebok na jht kaen owg ;l
HAHA

HairiAks said...

Erlina..
haha.. btul tu.. mmg sbuk je..
Agaknya dia x reti jge diri sndiri..
tu yg sbuk jge tp kain owg..lalala

bloggersharkira said...

mannttaap gituu:P

Daniel said...

HairiAks..
Sabar ok..
Pasti ada himahnya..
Danny benci orang tu, dia ingat diri dia Vogue ke. tak sedar diri. perasan cantik. Memang cukup pakej dia macam minuman 3 in 1. kalau boleh macam mau bagi penyepak saiz 21 je.. suka menyibuk hal orang lain.
sabar ya.

HairiAks said...

shakira..
Apa yg mantap sangat tu..
senang hati nampak..
lalalla...

HairiAks said...

Daniel
TQ byk2.. Daniel ni macam Faham2 je ek.
lala..
TQ nasihat yg diberi..

Daniel said...

U r wlcm..
Tg ni nasihat seorg kwn 4 kwn ok.
tc..
jgn sdih2...

ishiko said...

ahahaa... sabar2 keyh...
ni mesty kes chenta xrebalas la tuh.. hehhee... ader gak org camtu..
^_^

Tihara said...

wah..luahan hati yg panas..skrg ni musim panas..mmg kalo owg wat silap..takleh nk tahan dh

HairiAks said...

Tihara
Skrg musim panas ek...
Tp kat Tg Malim Musim Dingin..
hari2 sejuk & hujan turun..
ngee..
Tapi Hati ni panas sgt2... lala

HairiAks said...

Ishiko
Agaknya cinta x berbalas kot...
Tp.. TUT....
Selagi boleh sabar Hairi sabar.. Tapi klu dh x leh sabar.. Tu yg post dalam blog...gagaga..

HairiAks said...

Daniel
Tq

FiRsYa MeLisSa said...

lolz!!mmg kena habis-habisan lah~
biasalah tu kan, manusia..tak pernah puas!
suke nak sibuk2 hal org, padahal hal sndri pun tak terjaga lagi..
wiiii....

jom tengok entry baru nie
Cinta Sufi VS Komuter

HairiAks said...

Firsya..
Sokong awak.. napelah orang suka menyibuk pasal kita kan..
Diri sendiri pon tak terjage nak jage tepi seluar orang..
hahah
Thx ye...

Coffee said...

Saya tidak mampu untuk memberi komen yang berlebihan.
Hanya satu pesanan saja, bersabar dengan apa yang terjadi. Pasti terdapat hikmah disebalik apa yang berlaku.
Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian.

HairiAks said...

Coffe..
TQ.. ya ada hikmah disebalik apa yang terjadi..